Municipi

Mascaretes transparents pels centres amb alumnat amb DSA

L'ús de les mascaretes es complementarà amb l'aplicació de tècniques metodològiques per a afavorir el seu aprenentatge

Fa uns dies la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca anuncià que els centres educatius públics de Balears que comptin amb alumnat que tengui deficiència sensorial auditiva (DSA), rebran mascaretes transparents homologades de cara a les pròximes setmanes, paliant així la dificultat que se’ls presenta a aquestes persones a l’hora de realitzar les tasques escolars per mor de la dificultat d’auditiva que tenen, la qual es complica amb l’ús de la mascareta.

Aquestes mascaretes ja s’han provat abans en una prova pilot on han participat 33 centres d’arreu de les illes i on la valoració per part dels infants amb aquesta problemàtica ha estat d’un 4 sobre 5.

La Conselleria ha adquirit 516 mascaretes a utilitzar pels 138 centres educatius que tenen alumnes DSA (un total de 240) a Balears, fins el mes de febrer, mentre es prepara una licitació major per a garantir mascaretes fins a final de curs. Així es preveu una inversió total de quasi 100 mil euros.

A més de l’ús d’aquestes mascaretes transparents, també s’ha establert l’aplicació d’estretègies tècniques i metodològiques per a afavorir l’aprenentatge d’aquest alumnat, com ara fent servir micròfons remots, seure’ls a primeres files, anticipar materials, entre d’altres.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button