FormentorMunicipi

L’aparcament de Formentor tocaria ser dels pollencins

El Grup Barceló veu en la venda una oportunitat d'aconseguir liquiditat per fer front a les pèrdues

Fa quasi un any, Som Pollença ja anunciava la possibilitat que l’Hotel Formentor podria deixar de ser propietat del Grup Barceló, basant-se en fonts properes a l’equip directiu de l’hotel. Aquest fet però, era desmentit per part del departament de comunicació de la companyia, tot i que a la seva plana web ja no es deixava fer reserves a partir de l’any 2021, lo qual recolzava, encara més, la idea d’una possible venda.

Aquestes qüestions que fins a aquell moment només eren rumors, poc a poc es van materialitzant-se, trobant-se actualment en una situació on el Grup Barceló està ultimant els detalls de la pròxima venda de l’Hotel Formentor, l’actiu més valiós que té dins el territori espanyol, per més de 160 milions d’euros al grup Four Seasons, lo qual suposaria la major transacció hotelera de l’any a Espanya.

El Grup Barceló veu aquesta futura venda com la gran oportunitat per a aconseguir una liquiditat que, junt al rescat que espera rebre per part de la SEPI, els permeti alliberar-se de les pèrdues que té actualment, que juntament a altres préstecs i garanties de lloguers estan per 280 milions d’euros.

Hotel Formentor

Tot i que encara no s’ha produït la compravenda, la setmana passada l’Ajuntament de Pollença donava llum verda a la pròxima reforma de l’Hotel, la qual havia estat sol·licitada fa un temps per part dels futurs compradors, el Grup Four Seasons, representats per Formentor Bay SL.

Així, es preveu que el termini d’execució de les obres sigui de dos anys, invertint-hi més de 20 milions d’euros i que es pugui obrir a la primavera del 2023, convertint-se l’Hotel Formentor en el primer destí de platja espanyol de la cadena hotelera que acaba d’estrenar-se en territori nacional a Madrid i planifica també una pròxima obertura a Marbella, podent vendre habitacions de fins a 1.000€ el vespre.

l’aparcament és un vial més i, per tant, tocaria passar a mans de l’Ajuntament, es a dir al poble de pollença

L’Ajuntament, per tal d’afavorir la cadena hotelera mallorquina i no es frustràs la venda, va donar llum verda a la reforma del projecte. Però què passa amb les zones verdes i vials que pertoquen al poble, una vegada recepcionada l’urbanització com ara l’aparcament?

El batle Tomeu Cifre ha anunciat que, “amb aquest acord l’Ajuntament assegura, a més, la cessió gratuïta dels vials i de les zones verdes adjacents, que són titularitat de l’empresa Immobiliària Formentor, propietària al mateix temps de l’immoble”. A més ha apuntat que “l’aparcament i les platges continuaran essent explotables i quan es desenvolupi la urbanització ja es prendran altres decisions”.

En relació a això, sorgeix certa controvèrsia en referència a l’anunciat pel batle sobre l’aparcament. I és que segons el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) vigent, de 1991, i altres fonts contrastades, l’aparcament és un vial més i, per lo tant, es tocaria passar a mans de l’Ajuntament, es a dir al poble de pollença

Tal i com s’indica en el PGOU, a les imatges següents es pot veure com l’aparcament de Formentor està clarament marcat dins la xarxa viaria, quedant fora de l’àrea privada urbana.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button