Municipi

Llobeta: “els Reis d’Orient enguany es passejaran per tot el poble”

No anunciaran la data i hora de l'encesa de llums de Nadal per a evitar aglomeracions

A molts pobles i ciutats d’arreu d’Espanya ha sorgit certa polèmica sobre si invertir o no en alguns aspectes d’aquest Nadal, pel fet que molts d’actes no podran celebrar-se per mor de la pandèmia.

L’enllumenat nadalenc, per exemple, és un d’aquests punts que ha generat controvèrsia entre la població. És per això que avui hem xerrat amb Miquel Llobeta, delegat especial de fires i mercats i encarregat de les festes de Nadal, qui ens ha explicat que “a Pollença tenim el nostre propi enllumenat que col·loquen els mateixos operaris de l’Ajuntament. No hem de contratar-ho a empreses externes i tampoc hem hagut de fer noves inversions perquè ja comptàvem amb els dels altres anys”.

Encesa de llums 2019

Llobeta ha apuntat que és cert que enguany hagués estat bé fer una decoració més enllà de l’habitual, per a resaltar un poc més la màgia del Nadal que enguany estarà una mica més apagada, però no ha estat el cas. Això sí, ha resaltat que s’estan reparant els altaveus que fa anys hi ha als carrers del centre del poble perquè hi soni música en aquests dies tan especials.

Per altra part, un altre tema tractat és quan es farà aquesta encesa de llums. Si bé els altres anys s’anunciava la data i l’hora de la posada en marxa i s’acompanyava d’activitats per als més petits, enguany han considerat adient no fer-ho, evitant així aglomeracions innecessàries per part dels curiosos que vulguin apropar-se a veure-ho. Si és cert que s’encendran en consonància amb els llums dels comerços locals de Pollença.

Hi haurà cavalcada dels Reis Mags tot i la pandèmia

Sobre els actes prevists de cara al Nadal, Miquel Llobeta ha afirmat que encara s’hi està treballant, ja que tot depèn de com estigui la situació sanitària en els dies propers a les dates.

Venim de la Fira i pensàvem que podriem celebrar-la d’una altra forma, però el gran nombre de casos que va haver-hi ens va obligar a retirar alguns dels actes prevists. És per això que és difícil organitzar Nadal amb tant de temps d’antelació.

Els Reis d’Orient però, cal tractar-los de forma diferent i més delicada. Aquest també és un punt que ha generat debat entre la població, ja que al tenir un públic més innocent i més incomprensiu sobre la situació actual, s’ha de treballar-hi de forma més dedicada de forma que no afecti de forma negativa a la seva il·lusió.

És per això que Llobeta ens ha explicat que “fa temps que treballam en la cavalcada dels Reis Mags d’Orient, perquè la il·lusió no es perdi en els més petits. Els Reis enguany sortiran pels carrers del municipi i es passejaran per tot el poble, de forma que tots els nins i nines els puguin veure des dels seus portals i finestres. Els pages també repartiran regals, de manera que cap nin es quedi sense la màgia d’aquest dia tan especial per a ells”.

Reis Mags 2020 Port Pollença
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button