Site icon Som Pollença

20 de novembre: Dia Mundial dels Infants

Cada 20 de novembre es celebra el Dia Mundial dels Infants, per tal de recordar tots els avenços que s’han fet en l’àmbit dels nins, però també per a fer èmfasi sobre la situació de tants menors que viuen en situacions deplorables. També s’aprofita la jornada per a donar a conèixer els drets de la infància i concienciar a la gent sobre la importància que té treballar en el benestar dels infants i el seu desenvolupament social.

Es tracta d’una data remarcada des que l’any 1989 les Nacions Unides aprovaren la Declaració Universal dels Drets dels Infants. I enguany els ha tocat viure una situació gens fàcil per a molts d’ells, qui han vist com les seves famílies queien amb la crisi sanitària i es precaritzaven, encara més així, les seves condicions de vida, amb la pèrdua de treball dels pares, falta d’ingressos o recursos necessaris, etc.

Davant aquest escenari, on molts nins i nines han arribat a patir trastorns de salut mental, hi ha associacions que treballen amb els infants i els joves, com és la Fundació Pere Tarrés, qui ha estat devora els infants en aquests darrers mesos tan durs, a Pollença.

Durant el confinament, la Fundació va mantenir al nostre municipi un dels projectes que desenvolupa, el programa Escola Viva, amb el qual dona suport educatiu i emocional acompanyant a 87 nins i nines, i les seves famílies, en risc d’exclusió social del poble, en el seu dia a dia, comptant amb la coordinació de l’Ajuntament. Es tracta d’infants entre 5 i 18 anys, el 65% dels quals són de famílies immigrades, principalment de Senegal, Marroc, Argentina o Rumania, entre altres.

En l’Escola Viva hi treballen dos professionals intervenint de forma directa en el desenvolupament dels nins en l’ambient socioeducatiu i d’integració, ja sigui en tallers individuals, familiars, en grup o online.

És necessari que no només recordem els drets dels infants en un dia com avui, sinó que ho facem cada dia i que passin a ser una prioritat essencial en qualsevol programa polític. Només així s’aconseguirà que poc a poc no sigui necessari celebrar el Dia Mundial dels Infants.

Exit mobile version