MunicipiPollença

Pro Camins Públics i Oberts: “consideram que l’acte d’aprovació es nul, falta informació i no té cap garantia legal”

Pro Camins Públics i Oberts presenta un recurs contra l'acord sobre la servitud d'accés a Cala Castell

La Plataforma Pro Camins Públics i Oberts ha presentat aquests darrers dies un recurs en contra de l’acord près al Ple de l’Ajuntament de dia 27 d’agost sobre “Aprovació Inicial de Modificació puntual, si procedeix, del PGOU local per a la seva adaptació al PORN de la Serra de Tramuntana mitjançant la supressió de la servitud d’accés a la mar i al Castell del Rei a través del camí de Ternelles”.

El recurs s’ha presentat, segons Jaume Cerdà, membre de la Plataforma, perquè “consideram que l’acte d’aprovació és nul, falta informació i això fa que no tengui cap garantia legal”.

Aquestes deficiències vénen donades per l’incompliment del previst en l’article 117.1 de la Llei de Costes, on exigeix que l’Ajuntament, mitjançant el Ple, ha de remetre la documentació a l’Administració de Costes de l’Estat perquè pugui emetre l’informe de suggeriments. Però aquest tràmit no s’ha portat a terme, vulnerant així el que diu la llei.

Per altra part, els plànols d’informació i ordenació no contenen la documentació que es preveu a l’article 227.4 a) del Reglament General de Costes, que estableix que “en els plànols han d’estar-hi representades les línies de ribera del mar, la delimitació del domini públic marítim terrestre, de servitud de protecció, de servitud de trànsit, de zona d’influència i de servitud d’accés al mar. En cas d’incomplir-ho, l’òrgan que ho emeti ho ha de comunicar al remitent i el còmput del termini per a la seva emissió no s’inicia fins que la documentació es remeti de forma deguda”. En aquest cas, la informació que s’exigeix presentar en els plànols és incompleta, ja que no s’hi representen les línies en qüestió.

És per això que la plataforma explica que aquests errors tampoc es poden esmenar si no és mitjançant una nova aprovació inicial per tal d’entregar la documentació de forma completa i amb la informació correcta.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button