Site icon Som Pollença

Ja està en marxa la segona fase de desenvolupament de plans d’igualtat de gènere

El Consell de Mallorca va impulsar ahir la segona fase per a la implantació de plans d’igualtat entre dones i homes en el sector públic de les Illes Balears.

Afectant a uns 670 treballadors i treballadores, té la finalitat de fer efectiu el dret d’igualtat entre gèneres i combatre les discriminacions existents per raó de sexe de la forma en que estableix la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes de les Balears.

Aquest acord estableix que, en un termini de 12 mesos, l’Orquestra Simfònica de Balears, l’AETIB, el CEH, l’IBJOVE, la Fundació per a l’Esport Balear, la FESMAE-IB, l’IBAVI, l’ABAQUA i el SEMILLA, han d’elaborar i aprovar un pla d’igualtat, de manera que el 95% dels 3.170 empleats públics del sector instrumental de la Comunitat Autònoma disposin de plans d’igualtat.

La resta, són entitats amb menys de 50 persones a la plantilla i, per lo tant, no tenen obligació d’aprovar aquest tipus de plans. Això sí, hauran d’aplicar, igualment, mesures per evitar qualsevol tipus de discriminació laboral.

Exit mobile version