Municipi

Ja està en marxa la segona fase de desenvolupament de plans d’igualtat de gènere

670 treballadors i treballadores es beneficiaran d'aquests nous plans d'igualtat en el sector públic

El Consell de Mallorca va impulsar ahir la segona fase per a la implantació de plans d’igualtat entre dones i homes en el sector públic de les Illes Balears.

Afectant a uns 670 treballadors i treballadores, té la finalitat de fer efectiu el dret d’igualtat entre gèneres i combatre les discriminacions existents per raó de sexe de la forma en que estableix la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d’igualtat de dones i homes de les Balears.

Aquest acord estableix que, en un termini de 12 mesos, l’Orquestra Simfònica de Balears, l’AETIB, el CEH, l’IBJOVE, la Fundació per a l’Esport Balear, la FESMAE-IB, l’IBAVI, l’ABAQUA i el SEMILLA, han d’elaborar i aprovar un pla d’igualtat, de manera que el 95% dels 3.170 empleats públics del sector instrumental de la Comunitat Autònoma disposin de plans d’igualtat.

La resta, són entitats amb menys de 50 persones a la plantilla i, per lo tant, no tenen obligació d’aprovar aquest tipus de plans. Això sí, hauran d’aplicar, igualment, mesures per evitar qualsevol tipus de discriminació laboral.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button