MunicipiPollença

El pollencí Rafel Morro, ajuda a la investigació del trenat mallorquí

És co-autor d'un llibre que documenta aquest art gairebé perdut

Rafel Morro és un jove historiador pollencí, co-autor del llibre “El trenat de pell a Mallorca al segle XX“, el qual es va publicar aquest passat juliol.

Tal i com Rafel ens ha explicat, la investigació començà quan una dona alemanya, amb residència a Mallorca i interessada en saber més sobre el trenat mallorquí, es va posar en contacte amb ell, i Morro ho feu amb l’altre autor, Miquel Sanz, qui junts començaren a investigar sobre el tema.

El trenat formava part d’una economia submergida i, per aquesta raó, ha estat costós trobar informació que hi estigui relacionada. De fet, tot i que el llibre ja està publicat, continuen volent saber més sobre aquest art mallorquí, demanant a aquelles persones que en tenguin documentació, que la comparteixin, ja que, tal i com ha assegurat Morro, “estam oberts a noves aportacions”.

A través d’aquest llibre, Rafel Morro i Miquel Sanz, qui a més, era trenador, pretenen que hi hagi una referència escrita i documentada sobre el trenat mallorquí. “És la forma de deixar constància d’aquest art a les noves generacions”, comenta Rafel.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button