Municipi

La pollencina Maria Suau dins la investigació d’una vacuna per a la Covid19

Suau: "Des del meu punt de vista, en aquest temps, l'any que ve ja tindrem una situació molt més normalitzada"

Maria Suau Sans és una jove pollencina de 23 anys graduada en Ciències Biomèdiques per la Universitat de Barcelona que actualment treballa a la Universitat de Cambridge en el departament de Medicina Veterinària, en un grup que investiga la zoonosis víriques, els virus que “boten” d’animals a persones.

Suau ens ha explicat que actualment es troben treballant per trobar una vacuna per la grip, que idealment doni protecció contra totes les seves variants, entre elles per a la Covid19, un projecte finançat per Bill & Melinda Gates Foundation. Cal destacar que, el grup de laboratori on ella treballa, ja va desenvolupar fa una sèrie d’anys, una vacuna trivalent contra diferents febres hemorràgiques, entre elles, l’Èbola.

En relació a l’estat del projecte de la vacuna contra el coronavirus, Suau ha assegurat que la fase en la qual es troben actualment, és la de provar amb els animals, de moment amb ratolins i hàmsters, però que, d’aquí uns dos mesos, ja pretenen fer-ho amb humans, després de seleccionar als millors candidats.

Maria, des del seu àmbit professional i pel que veu cada dia en el laboratori, està segura que la vacuna arribarà i creu que d’aquí un any la situació estarà molt més controlada i més segura i ja podrem parlar amb normalitat, en el nostre dia a dia, d’aquesta vacuna tan esperada.

La pollencina ha afirmat que el projecte en la qual estan treballant es diferencia del d’altres grups d’investigació perquè no només cerquen que protegeixi de la Covid19 (SARS2), sino que també sigui defensora davant virus de la mateixa família, com el SARS1 o el MERS. D’aquí prove la denominació de dissenyar una “vacuna universal” perquè no només lluita contra un virus.

És molt gratificant formar part d’un projecte que pot arribar a tenir un gran impacte en la societat mundial.

Suau ha comentat que és molt gratificant formar part d’aquest projecte i, tot i tenir moltes hores de feina i que arribin a fer-se intenses, és molt motivador poder desenvolupar i aprendre en aquest ambient tan professional i, sobretot, que pot arribar a tenir un gran impacte en la societat a nivell mundial.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X