FormentorMunicipi

25 anys des que Formentor fou l’escenari elegit per la UE

L'absència de premsa i la tranquil·litat del lloc foren els ingredients més importants per a l'èxit de la junta

Ara fa 25 anys que, el 22 i 23 de setembre de l’any 1995, a l’Hotel Formentor s’hi reuniren els líders continentals i de Govern en una trobada informal que buscava allà l’aïllment de la premsa per poder tractar els assumptes destacats del que era el Consell Europeu, actual Unió Europea.

La tranquil·litat que els donà la localització de Formentor, sense la pressió dels mitjans de comunicació, va permetre dur a terme una reunió que fou una via de reflexió sobre els temes més importants de la Unió Europea, com ara la caiguda del mur, la Unió Monetària, el Tractat de Maastrich o la política nuclear, entre d’altres, amb la presència de figures europees com Helmut Kohl, John Major, Jacques Chirac, etc.

Tot i que la premsa no va poder ser present a Formentor per la gran seguretat que les mateixes autoritats havien disposat, si que va haver-hi un gran desplegament mediàtic als pobles del voltant, sobretot a Alcúdia, on es disposà el centre de premsa al poliesportiu. Això tingué una gran repercussió per a l’illa de Mallorca, on s’hi traslladaren més d’un miler de periodistes.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button