Municipi

Recorda la manera adequada de cremar

Cremar a més de 500 metres de terreny forestal és el més adecuat

És cert que l’ús del foc forma part de la gestió agrícola, ramadera i forestal dels boscs de les Illes i de les zones agro-forestals. Però sempre s’ha d’anar alerta amb les espurnes que poden provocar un incendi forestal.

El més adecuat, és cremar a més de 500 metres de terreny forestal. A continuació, podeu observar quan és possible fer foc i quan està prohibit:

Font: Conselleria de Medi Ambient i Territori

Des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, recomanen quines coses s’han de tenir en compte per cremar bé i fer un bon ús del foc responsable:

  • Les activitats amb maquinària seràn referentment al matí. S’han d’evitar els dies de vent, i els dies més secs i calurosos.
  • El metall de la maquinària pot colpejar amb pedres i produir espurnes. S’ha d’estar alerta.
  • Els punts calents de cotxes, maquinària agrícola, segadores, etc,. han d’estar allunyats de material vegetal fi i sec.
  • Les cremes s’hauran de realitzar sempre en absència de vent. Preferentement al matí.
  • A les cremes en àrea contigua de prevenció (a menys de 500 m de terreny forestal) en època de perill, haurà d’existir una distància mínima de 25 metres entre el lloc de la crema i el terreny forestal més pròxim.
  • El foc haurà de ser contínuament vigilat, mantenint-se localitzat sempre que sia possible a través del telèfon de contacte indicat a la sol·licitud i sense poder deixar el lloc de crema fins que aquest quedi completament apagat.
  • Es disposarà de mitjans preparats per una ràpida intervenció que permetin sufocar qualsevol conat d’incendi que es pugui produir.

Cal tenir en compte que en cas que s’atorgui una autorització, aquesta pot resultar en suspens per fenòmens meteorològics adversos o altres circumstàncies rellevants que puguin incidir en el risc d’incendi forestal.

La Policia Local de Pollença, ha publicat el següent referent a les cremes:

INFORMAM que les CREMES controlades a MENYS de 500 METRES de terreny FORESTAL es necessita AUTORITZACIÓ de la…

Gepostet von Policia Local de Pollença am Sonntag, 20. September 2020
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X