FormentorMunicipi

El Premi Formentor, enguany en format online

Cees Nooteboom, encarregat de la recepció del Premi Formentor de les Lletres

El proper 18 de setembre tindrà lloc el discurs de recepció del Premi Formentor de les Lletres 2020 per part de l’escriptor holandès, Cees Nooteboom. Per altra part, els dies 19 i 20, es celebraran en directe les Conversacions Literàries de Formentor. Ambdós esdeveniments es podran visualitzar a través de la web de la Fundació Formentor.

S’ha decidit fer aquest canvi de format, davant les circumstàncies que estam vivint actualment a causa de la pandèmia, de manera que el públic pugui seguir als autors i les seves intervencions, la temàtica dels quals s’enfocarà enguany als “bagaudas, goliards i estilites”.

Els orígens del Premi Formentor

El Premi Formentor de les Lletres és un guardó que es va concedir des de 1961 fins a 1967 a través de la col·laboració de l’editorial Seix Barral i l’Hotel Formentor, el qual s’havia convertit en un conegut enclavament literari. L’any 2011 es va reprendre aquest certamen i s’entregava en els jardins del conegut Hotel Barceló Formentor.

Des dels inicis, va comptar amb dues categories distingides, per una part el Prix Internacional, que reconeixia a un autor a nivell mundial, i el Premi Formentor, el qual s’otorgava a alguna de les obres presentades.

Per altra part, les Conversacions Literàries vénen d’abans, quan a la dècada dels anys trenta Adan Diehl, creador de l’hotel Formentor, les organitzà per primer cop. Actualment, les gestiona Simón Pedro Barceló, actual propietari de l’hotel.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button