Municipi

Inici de la temporada de raors, un dels peixos més cars

Té fama per ser dels més costosos d'Espanya

Es tracta d’una espècie molt preuada a les Balears. Habita en fons de sorra d’aigües càlides i temperades de la Mediterrània i l’Atlàntic, i es pesca principalment a les costes d’Almeria, el Maresme i les nostres Illes.

La campanya del raor se suma a la de la llampuga, que va començar el 25 d’agost i acabarà el 31 de desembre, tot i que habitualment acaba a primers de desembre.

La veda per pescar-lo a les Balears -on està protegit-, va començar l’1 d’abril i acaba avui, dia 1 de setembre. Per això, a partir d’avui ja es lleva la veda i es pot pescar. La pesca del raor, que viu en grups aïllats, es procedeix a través d’una canya.

Any rere any es repeteix el mateix escenari: centenars de vaixells de particulars es concentren a les zones amb més abundància de raors el dia 1 setembre, ja que sol coincidir amb la tornada de les vacances de molts aficionats. La quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. A les Balears hi ha més de 12 mil llicències d’embarcacions recreatives. De manera professional, són pocs els que es dediquen i ho fan de manera ocasional. La veda del raor es va establir per primera vegada fa vint anys, l’any 2000, i arribava fins al 31 de juliol. Amb el temps, aquesta veda s’ha allargat en el temps.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button