Municipi

Bon inici de la temporada de llampuga

Celebram el bon inici de la temporada de llempuga amb una recepta tradicional

La temporada de la llempuga ha començat tan sols fa uns dies i s’allarga fins al 31 de desembre segons les directrius europees. Aquestes mateixes, expliquen que la temporada no s’esgota per l’escassetat de captures que es produeix a partir del mes de novembre.

La llampuga (Coryphaena hippurus) és un peix tradicional de litoral mallorquí, estant la seva captura documentada des del segle XIV, la pesca està caracteritzada per començar relativament poc a poc i augmentar a mesura que la temporada avança.

L’Organització de Productors MallorcarMar, en un comunicat ha afirmat aquests dies que tan sols en els dos primers dies de pesca han capturat un total de 2.560 quilos. Essent així, es preveu que aquesta temporada sigui fructífera i s’allargui fins desembre. A aquest mateix comunicat han resaltat que en aquesta campanya “es garanteixen les màximes mesures de seguretat i higiene tant a l’hora de sortir a pescar com durant el procés de subhasta i transport”.

La recepta que destaca

A Mallorca, es molt popular fer la llempuga amb pebres torrats. La preparació d’aquest plat és molt senzilla. Per començar, s’ha de netejar i trossejar la llampuga. Els pebres es tallen a tires i les patates -és un ingredient opcional-, a rodanxes rodones i fines. En una cassola de fang, es prepara una salsa de tomàquet natural, sofregint primer els alls sencers i les fulles de llorer. S’afegeix els tomàquets i es deixa que la salsa es vagi fent, mentre els pebrres es fregeixen en una paella a part. Quan la salsa està a punt, s’incorporen el pebres.

D’altra banda, s’ha d’anar enfarinant lleugerament la llampuga i fregint els trossos en una paella. S’han de fregir també per separat les patates i col·locar-les al fons d’una cassola. Cal convertir la salsa sobre les patates, incorporar el peix i deixar coure uns minuts tot junt. Una vegada fet aquest últim pas, el plat està a punt per servir.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button