Municipi

Naufragi Grec en una Nit d’Estiu

"Totes les integrants de l'esdeveniment som dones" explica Enríquez amb il·lusió

Un temporal a la Cala Sant Vicenç l’any 2001 va donar a conèixer un tros d’història. De la mar es va deixar veure una embarcació grega arcaica que data del segle VI a.C. a uns sis metres de profunditat. Els anys vinents es van dedicar a excavar-lo gràcies a un conveni entre el museu d’arqueologia de Catalunya i el consell insular de Mallorca. Des de 2017 es duu a terme un esdeveniment en honor a aquest vaixell i a la història grega, celebrant el “Naufragi Greg en una Nit d’Estiu”.

Ja fa quatre anys que es duu a terme aquesta celebració que es basa en dansa, teatre i un sopar a les taules de la plaça dels Pins. A causa de la Covid-19, ha sofert amb canvis tant en l’àmbit de col·laboracions amb gent d’altres illes com amb la ubicació de l’esdeveniment. A més, s’ha hagut de prescindir del sopar grec, no pel fet de distància de seguretat, ja que és un espai on era factible fer-ho, sinó per decisió pròpia de l’organitzadora Eva Enríquez, que ha explicat a Ràdio Pollença que “perdia el sentit fer el sopar si a causa de les mesures no es podien acostar a explicar què menjaven”.

La Nit Grega d’enguany se celebra al Claustre de Sant Domingo aquest divendres dia 28 a les 19 hores. Hi haurà dansa a càrrec de Júlia Albertí i Lucía Bauza, un monòleg en mans de Maria Antònia Mulet junt amb un col·loqui de la guionista, Joana Maria Noguera. Finalment, es farà una mescla de dança i poesia a càrrec Caterina Tugores. Una nit grega diferent “de només dones”, com ha explicat Enríquez.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button