Eu MollMunicipi

L’Ajuntament assegura que les aigües del Moll són aptes per al bany

Mostren l'informe públic que determina que són aigües en bon estat

Un grup de residents a la zona de l’Illa d’Or i la Platja d’Albercuix del Port de Pollença volen fer ressó de la situació que estan vivint des de fa ja molts d’anys, la qual s’ha agreujat, especialment, a partir de l’estiu passat, quan molts asseguren que ja no hi pogueren nedar ni el juliol ni l’agost de 2019.

Els veïns han afirmat que “les tuberies també estan molt velles i en mal estat i això provoca que la brutor no es filtri com és degut i acabi tota al mar”.

“Això no només ens afecta a nosaltres com a veïns de la zona, sinó també a la situació econòmica del poble: moltes persones de fora de l’illa que estiuejen aquí han decidit no venir, lo qual suposa no cobrar aquests alquilers, ni que es contrati jardiners, pintors, electricistes, i treballadors del poble”

Finalment, han decidit prendre ells el control i realitzar un seguit de proves que han donat uns resultats desorbitants. Segons el Real Decret 1341/2007, de 11 d’octubre, les aigües costeres han de complir uns paràmetres obligatoris i valors concrets perquè s’hi pugui nedar. Així, l’aigua costera hauria de tenir com a màxim un nivell de 500 NMP/100 ml de la bacteria Escherichia coli, però les aigües de la zona de l’Illa d’Or situen els nivells d’aquesta bacteria en més de 3000 NMP/100 ml, lo qual fa que el bany sigui totalment impensable per aquells que coneixen els valors, però no pels que ho desconeixen, ja que la platja es segueix mantenint oberta al públic.

Amb aquests anàlisis que van realitzant periòdicament els veïns de la zona, volen poder justificar el mal estat de les aigües. Però després de diversos intents de voler posar una solució a aquest greu problema, han decidit posar-se en mans dels mitjants de comunicació per fer veure la gravetat de l’assumpte i que la gent en sigui conscient.

Asseguren que els responsables de donar-hi una solució només han pres mesures temporals, com tancar la platja durant dos dies i tornar-la a obrir sense haver-ho resolt, o també el fet d’haver reparat una tuberia que va des de Can Franc cap el centre del Moll, lo qual ha resultat insuficient.

“Nosaltres no volem donar problemes ni denunciar aquests fets, només volem que es donin solucions a una situació que, tot i semblar una cosa irrellevant, és ben greu per nosaltres i pel turisme que ve aquí”

Per altra banda, l’Ajuntament de Pollença ha publicat la següent publicació amb la qual es mostra un mapa amb banderes verdes a la costa pollencina. Això, es sinònim de que són aigües aptes per a bany ja que, com explica el CAIB a les dades públiques, té escheríchia coli menor o igual a 500 ufc/100ml i enterococs intestinals menor o igual a 200 ufc/100ml.

Andres Nevado, com a delegat especial del Moll i 1r tinent de batle ha explicat que “la darrera prova que van realitzar els veïns és de dia 6, les coses han canviat, com mostren els resultats de la Conselleria”. També ha explicat “dilluns aniran a fer la prova i els mostraran al veïns casa per casa”.

PLATGES:Amb la finalitat d’informar al públic de la qualitat de les aigües de bany al llarg de la temporada,…

Gepostet von Ajuntament de Pollença am Freitag, 14. August 2020
Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

  1. Cuando se mejore la calidad del agua por una depuración adecuada, por favor continúen las peticiones, quitar los muertos y sus correspondientes embarcaciones. Tenemos un horizonte de barcos, un aparcamiento en la zona de baño, no hacen vertidos, son inocuos. Cada año hay más. Soliciten pantalanes flotantes, amarres. Desde la playa es una barrera visual , por qué unos pocos se apropian gratis, de lo común. Ayuntamiento póngase a trabajar, ya lo hicieron con las barcas pequeñas, un antes y un después.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X