Site icon Som Pollença

Tanquen alguns hotels del Port de Pollença desprès d’arriscar-se a obrir enmig de la Covid19

La situació actual marcada per la presència del coronavirus fa que tot es guïi per la incertesa del què passarà demà. Por a sortir del seu entorn segur, inseguretat a l’hora de comprar un bitllet d’avió o reservar a un allotjament, o dubtes sobre si el destí escollit és prou segur, són alguns dels problemes que apareixen en la ment d’un turista potencial i que, possiblement, fan que acabi descartant l’idea de viatjar aquest estiu o, almanco, replantejar-s’ho.

Aquesta incògnita ha afectat especialment a les Illes Balears on, a més de la baixada del turisme en general del país, el factor d’insularitat ha incidit encara més en la causa. A més, la recent decisió per part del Regne Unit que prohibeix viatjar a España sense que desprès es faci quarantena, ha fet que aquesta font turística, una de les principals de les illes, caigui en picat, afectant de forma considerada a l’economia balear.

Fent balanç de la situació turística de Pollença

A Pollença, i en general a l’illa, “la situació és molt preocupant”, assegura la Gerent de l’Associació Hotelera. La decisió del Govern Britànic ha fet trontollar tots els plans prevists per aquest estiu: “molts hotels que tenien pensat obrir en els propers dies, finalment s’han fet enrere, i alguns que acabaven de posar-se en marxa, hauran de tancar en les pròximes setmanes a causa de la baixa ocupació hotelera”. Un exemple d’aquest cas és el conegut Cabot Hotel Pollença Park.

Per altra part, Francisco Torres, director de Nord Villas Pollença, coincideix amb l’anterior que l’actuació de Regne Unit és el que vertaderament ha afectat al nostre sector turístic, en un moment en el qual pareixia reactivar-se el fluxe de reserves. Assegura que “no només hem rebut una onada de cancel·lacions de reserves procedents de clients britànics, sino també de països veïns”. Estem en una situació on el futur i el dia a dia és molt incert: “ens conformem si podem acabar aquesta temporada amb la quantitat d’ocupació que tenim actualment, però amb els nivells epidemològics europeus, els rebrots actuals i sense ànims de ser negatius, ho veiem molt difícil”, apunta Torres.

Exit mobile version