MunicipiPolíticaPollença

Discrepàncies entre batles, el Govern i la FEMP

L'Ajuntament de Pollença ha d'analitzar la situació per saber com actuar

El PI va anunciar ahir dimarts que no transferirà a l’Estat els romanents de tresoreria dels ajuntaments on governa. Així ho decidiren a la reunió d’ahir on els batles d’aquesta formació, mostraren la seva disconformitat davant l’acord assolit per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Ja que, el president de Govern, Pedro Sánchez, i el de la FEMP, Abel Caballero, han signat l’acord que permet als ajuntaments usar els seus romanents. La principal condició i per la qual estan en desacord els batles és perquè s’haurien d’entregar els romanents al Govern i aquest els aniria proporcionant a poc a poc.

La majoria de municipis Balears compten amb romanents, cosa per la qual a la majoria de batles no els pareix correcte cedir tots els romanents al Govern.

Davant aquesta situació, la majoria del Congrés dels Diputats, també ha mostrat avui el seu rebuig frontal a aquest decret per a l’alliberament dels romanents i l’ús del superàvit.

L’Ajuntament de Pollença, actualment compta amb 30 milions d’euros de romanents, que fins ara no es podien gastar. El batle, Tomeu Cifre, ens ha explicat que “des de fa anys insisteixen que es gasti” i que “fins ara només es podia gastar el superàvit”. A l’Ajuntament els preocupa que passarà amb els municipis que no cedeixin aquest romanent. Per ara, analitzaran la situació i “com actuar”.

El que han gastat fins al moment ha estat per necessitat pressupostària, per obres com la de la pescateria, la plaça Miquel Capllonch o mesures socials, entre altres, ha afirmat Cifre.

Mostra més

Articles relacionats

2 comentaris

  1. Aquesta FEMP és genocida. Per tant, no hi ha res a estudiar. Abandonem ara mateix la FEMP i no es parlarà més d’aquest assumpte. FEMP GENOCIDA.

Back to top button