CulturaMunicipiPollença

Fotografies històriques d’Agustí Centelles al Club Pollença

Instantànies de la Guerra Civil s'instal·len al Club Pollença

Des del passat 1 d’agost i fins el proper 20 de setembre, el Club Pollença acollirà una mostra de fotografies fetes per Agustí Centelles, un fotoperiodista valencià que destaca pel seu reportatge de la Guerra Civil.

Així, podreu trobar al Club una trentena d’imatges històriques que, a més de mostrar-te visualment diferents escenes del conflicte bèl·lic, també et transportaran a aquells moments, ja que diversos texts i comentaris acompanyen les fotografies per tal de contextualitzar a l’espectador. D’aquesta forma, trobareu els positius d’època 1934-1939, que més han impactat en l’àmbit del bel·licisme español.

Entre les imatges exposades, destaca la de Mariano Vitini, un defensor de la República, la fotografia del qual ha donat la volta al món, o la dels guardes d’assalt del carrer Diputació de Barcelona. Aquestes instantànies s’han arribat a publicar en diaris de tots els continents.

A més el 28 d’agost es podrà disfrutar i aprendre d’una conferència per part de Luisa Fernanda Vanrell Coll, una historiadora d’art que farà una aproximació a l’obra d’Agustí Centelles. Trobareu més informació al cartell específic de l’esdeveniment.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button