Eu MollMunicipiPollença
Destacat

Arrels marines: ONG balear que neix per protegir la posidònia

L'associació sorgeix per garantir el futur de l'organisme més vell del món: la posidònia

Replantació, consciència ecològica i educació ambiental; són els principals objectius d’aquesta associació. Neix per a reivindicar la importància de la posidònia i per potenciar l’interès de la població pel medi ambient. L’entitat està formada per biòlegs, bussejadors professionals i persones procedents de diversos àmbits.

Aquest projecte sorgí de la mà del pollencí Josep Vives, qui després d’un llarg viatge pel sud-est asiàtic i de participar a diferents projectes mediambientals, s’adonà de la realitat de la crisi climàtica. Quan va tornar a Mallorca, va emprendre el projecte d’Arrels marines, amb l’objectiu de preservar “la bellesa i les singularitats d’aquest ecosistema balear, únic i extraordinari”, com expliquen des de l’associació.

Des del passat dilluns 27, l’entitat ja ha iniciat les seves primeres activitats, com és la seva participació en les Estades d’Estiu d’Alcúdia, on se’ls mostra a nins d’entre set i quinze anys què és la posidònia i com poder fer per conservar-la.

El següent propòsit és entrar en acció i centrar-se sobretot en la replantació de les praderies de posidònia. Per això, ells mateixos han explicat que “les estacions s’establiran en dues profunditats en cinc i en 10 metres; més o menys”. Després d’estudiar les possibles zones per a aquesta replantació, els llocs on més idonis i que realment compleixen els requisits necessaris per convertir-se en estacions són al Port de Pollença, Cala Millor, Cala Rajada, entre altres. Aquestes profunditats s’han triat per tal de poder fer submarinisme i snorkeling; amb la primera es replantarà la posidònia i amb la segona es podran fer visites a les estacions.

“Una hectàrea de posidònia oceànica pot arribar a produir més del triple d’oxigen que una mateixa hectàrea de selva amazònica” exposa l’entitat. Per això, posaran part del seu focus en la replantació d’aquesta planta dins l’escenari balear. Així, es podrà optar a crear l’escenari ideal per afavorir que les espècies que depenen de la posidònia oceànica puguin prosperar, i assegurar-se l’equilibri dels ecosistemes marins i de la biodiversitat de les Illes.

Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
X