CulturaMunicipiPollença

El Museu de Pollença rep la donació de l’obra de Pasqual Roch Minué

El Museu ara disposa de 22 obres de l'artista

La donació l’ha duita a terme el senyor Francesc Mir Maristany i la seva esposa la senyora Josette Carlierque. Aquest matrimoni va tenir relació i amistat amb Pasqual Roch Minué. Avui dia, Francesc i la seva dona viuen a Palamós, Girona.

L’artista valencià Pasqual Roch Minué residí al Port de Pollença, des de 1942 i fins a la seva mort, l’any 1977. Va viure 35 anys al Moll, i molta gent el va conèixer. El co-director del Museu de Pollença, Andreu Aguiló, ens ha explicat que “va ser una persona molt estimada a Pollença, va introduir a molta gent dins el món de l’art i a part de bon pintor, tothom que el va conèixer assegura que va ser bona persona”.

L’artista era veí de la tia del donador, la senyora Rita M. Mir Vintró. Des que Francesc Mir va néixer l’any 1947, cada any, va estiuejar al Moll, per la zona de la caseta de Ca’n pescador, on vivía Roch Minué. Per això, l’artista i la família Mir foren íntims amics durant tota la seva vida. És per aquest motiu que Francesc Mir ha decidit cedir l’obra al Museu de Pollença. Una obra que té molt valor sentimental pel donador, ja que fins i tot “surt ell a algunes pintures, una ocasió d’infant mentre dorm i una altra quan Francesc ja ha acabat els estudis de medicina, amb una vintena”, ha explicat Aguiló.

El conjunt està format per tres olis, tres sanguines i dotze dibuixos a tinta i aquarel·la. Amb aquesta donació el Museu de Pollença completa el conjunt de les obres de Pasqual Roch Minué fetes entre els anys 60 i 70, segons Aguiló. Fins a la data, el Museu comptava amb dues obres de l’artista, una d’elles en préstec temporal, ara en té 22; tota una representació de l’artista.

El co-director, ha explicat que a causa de la situació de la Covid-19 no poden organitzar prest una exposició de l’obra recopilada de l’artista però no descarten la possibilitat en què “al llarg del pròxim any puguin fer una mostra a l’entrada del Museu de la figura de Roch Minué”. Arribat el moment d’aquesta mostra, es demanarà a tots els pollencins que tenguin alguna obra de l’autor que el prestin al Museu per poder fer una major recopilació de les seves obres i del que va ser l’artista.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button