Eu MollMunicipiPollença

Proliferen les festes a les finques de Pollença

Les festes han estat protagonistes aquest cap de setmana a Pollença. Pel que hem pogut saber, la majoria d’elles s’han celebrat a fora vila, on la música alta ha marcat el ritme de la multitud allà congregada després de mesos sense poder reunir-se i amb els locals d’oci nocturn amb les barreres baixades. Així mateix, la Policia Local ha puntualitzat que aquests dies hi ha hagut moltes celebracions “i algunes noces” al si del municipi.

L’excés de renou a altes hores de la matinada era una molèstia important pels veïns i veïnes de la zona, qui van denunciar la situació als agents. La Policia Local es va traslladar fins als diferents espais on se celebraven dites festes. “Tres cases denunciades i una o dues de queixes per renou“, apunten. Expliquen que a algunes van haver d’entrar-hi, mentre que d’altres no va ser necessari, pel que no saben “com hi estava la cosa“. Al que, afegeix, que a una en concret “hi va haver d’intervenir la Guàrdia Civil“. Així mateix, puntualitzen que les denúncies interposades van ser “tres per renou i tres per desobediència a l’autoritat al no voler aturar la música“.

Les fonts policials asseguren que en aquest cas “no es pot provar que fossin festes il·legals. Ara bé, els assistents a algunes de les celebracions van explicar-los que hi havia anat més gent de la convidada, però “diuen que no les van deixar entrar“, pel que es van acumular al camí.

Una festa fins a la matinada

A una de les festes hi van haver d’intervenir un total de dues vegades durant el vespre, primer a les 2’00 i després a les 7’00. Va ser en aquest darrer moment en què van comptabilitzar-hi unes vint persones.

Aquesta se celebrava en un habitatge de lloguer vacacional. Davant això, podríem apuntar que la proliferació de celebracions en aquests espais es deu a la manca de turistes, els seus clients habituals. En estar buides, algunes agències aprofiten per llogar-les a clients residents a l’illa un cap de setmana i aprofiten per muntar algun sarau. Ara bé, se’n va de les mans en el moment en què comencen a arribar més persones del màxim permès a l’immoble.

Camins impedits

L’aglomeració de persones va portar, també, una aglomeració de vehicles privats. Els camins van quedar obstruïts per cotxes particulars, els quals impedien als veïns i veïnes arribar fàcilment fins a casa seva. Davant aquest escenari, la preocupació va anar en augment: “si hi hagués passat alguna cosa, com haurien entrat els serveis d’emergència?”, es demanava un dels afectats.

Les festes també repeteixen els patrons

No sorprenen aquestes conductes. Cal recordar que les experiències viscudes la setmana passada tant a Sa Pobla com a Calvià.

Altres incidents: sancions i abelles

A Pollença hi ha hagut diversos incidents durant el cap de setmana. La Policia Local destaca que es van sancionar dues persones per “no dur mascareta en un establiment públic i que van “interposar dues sancions més per no guardar les distàncies“. També una baralla al Moll, davant la discoteca Chivas, on hi va haver d’actuar la Guàrdia Civil.

Així mateix, destaquen que ahir horabaixa es va acordonar una zona del claustre de Sant Domingo per retirar un aixam d’abelles. Els bombers van haver d’intervenir.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X