EsportsMunicipi

A poc a poc, crear una forta identitat esportiva

Es va celebrar la primera taula d'entitats esportives de Pollença

Ahir es va celebrar la primera taula d’entitats esportives, a la qual hi van acudir representants dels diferents clubs que hi ha a Pollença i es van convidar experts en la gestió esportiva. La trobada va ser organitzada conjuntament per l’àrea d’esports i l’àrea de participació ciutadana. Segons expliquen Bianca Aguilar i Mateu Soler, regidors de les àrees respectives, la reunió s’havia de celebrar abans de la COVID. Soler especifica que la idea inicial era “plantejar un poc la creació d’energia i cohesió entre totes les entitats esportives que, fins ara, compartien espais però els hi mancava la identitat conjunta“. Ara bé, Aguilar afegeix que l’actualitat els va obligar a modificar els plans i ahir també van tractar “de quina manera es pot afrontar la nova situació“.

El regidor de participació ciutadana explica que “les entitats es van dividir en dues taules“. En una, donaven a conèixer qui eren i on anaven. A l’altre, s’exposaven els reptes i els entrebancs de les entitats assistents. Aquests equips estaven dirigits per Charo Vilar, la mediadora de La Bombeta, i per dos dinamitzadors experts en la gestió esportiva convidats a propòsit per a l’ocasió.

“No varen discutir, sinó que construir”

De la jornada d’ahir, Aguilar n’extreu una conclusió molt positiva. “L’estat de salut de l’esport a Pollença és boníssim: n’hi ha molts i qualsevol nin o nin que en vulgui practicar el té al seu abast“, afirma. Així mateix, ens trasllada la preocupació econòmica que tenen els clubs. “Tot té un preu” i practicar esport també. Pel que es troben que hi ha famílies que, possiblement, tinguin dificultats per poder optar a aquest servei. És per això, que una solució podria ser “no enfocar-ho a nivell de competició“, ja que des del moment en què s’han de federar, les quotes augmenten.

Així mateix, Mateu Soler ho qualifica d'”un exercici d’empatia, perquè molts demanen molt per ells mateixos, però també s’ha de tenir en compte el que necessiten els altres“. “Vam establir un vincle positiu“. Va servir per establir el full de ruta esportiva a seguir, el que es va aconseguir perquè “no varen discutir, sinó que construir“.

Els convidats de la primera taula d’entitats esportives

Els convidats a la primera taula d’entitats esportives van ser professionals de l’àrea. Es tracta de Pere Antoni Borràs, director d’Activitats Fisicoesportives de la UIB i membre de la directiva del club nàutic; Antoni Seguí, actual consultor esportiu internacional i director d’Esports i Events de Catar Petrolium; Carmina Vera, tècnica d’esports de l’Ajuntament Muro; i Biel Gili, tècnic esportiu del Consell Nord de Mallorca.

Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
X