Eu MollMunicipiPollença

Les festes del Carme, un homenatge per als més petits

Per evitar aglomeracions es posaran en marxa "dispositius policials preventius"

El Port de Pollença celebrarà les festes de la Mare de Déu del Carme des del 14 al 19 de juliol, i el tret de partida el donarà Pere Antoni Borràs. Se l’hi ha encarregat pronunciar el pregó el dimarts vinent, el qual es retransmetrà en directe.

Festes de la Mare de Déu del Carme, un homenatge als més petits

Enguany, la majoria dels esdeveniments estan pensats pels més petits. Andrés Nevado, regidor responsable de la delegació del Moll, assegura que els han volgut “homenejar, ja que són uns dels que més han sofert la pandèmia“. És per aquest motiu que el programa, està replè d’activitats dirigides a ells i elles. Per exemple, hi ha espectacles de circ, projeccions de pel·lícules infantils i, fins i tot, el musical familiar Mediterrània. Ara bé, demana “molta responsabilitat als pares perquè no hi hagi aglomeracions, ja que si això passa” les hauran de “suspendre“.

Com és evident, els actes de les festes de la Mare de Déu del Carme es veuran dràsticament reduïts i amb unes pautes de seguretat ben concretes. “No volem unes festes que se’ns vagin de la mà“, pel que ja han evitat celebracions on es pugui donar una assistència multitudinària. Nevado apunta que aquesta és una de les raons principals per les quals la majoria d’esdeveniments estan dirigits als infants i no han programat revetles.

No volem unes festes que se’ns vagin de la mà

També és el regidor d’Unió Mollera qui especifica que a les festes del Port de Pollença no hi haurà focs artificials. Els diners que s’havien d’invertir en aquests “aniran als serveis socials“, assegura.

Fotografia: Sergi Muñoz
© Sergi Muñoz

La seguretat, una prioritat

Des de l’Ajuntament treballen per evitar possibles aglomeracions durant les festes, explica el batle local Tomeu Cifre. En aquest sentit, comenta que no els hi “preocupen tant les del Port de Pollença, però si les de Pollença“. “Ja no feim actes que puguin ocasionar-ne, però ens preocupa que sorgeixin de manera espontània“. És per això, que s’han posat en contacte amb la Guàrdia Civil i la Policia Local per “muntar dispositius policials preventius” i evitar l’acumulació de persones en un mateix espai, “sobretot el dia d’inici de festes” i també el dia de La Patrona.

Així mateix, destaca que el Govern de les Illes Balears modificarà demà el decret de la nova normalitat i l’ús de la mascareta serà obligatori sempre, tot i poder mantenir el distanciament social. Tomeu Cifre explica que aquesta nova mesura de seguretat farà que hagin de retocar “tots els protocols una vegada més, tant en actes d’interior com d’exterior, el que els condicionarà les festes“.

Ja es comencen a tancar esdeveniments per La Patrona

La Patrona ens queda una mica més lluny, però ja es van desvetllant algunes coses. El regidor de festes, Josep Pons, assegura que “el Simulacre i els focs artificials estan anul·lats al 100%“. Tot i això, ja saben que el dia 2 d’agost es farà un reportatge especial que s’emetrà per IB3 i serà produït per l’empresa audiovisual sollerica Espiral. Serà “un repàs dels simulacres” i “un lligam” amb la festa. Remarcar que la productora és la mateixa que va encarregar-se de produir el firó de Sóller aquest 2020.

Respecte a altres esdeveniments, Pons explica que la intenció és “muntar una pantalla a la plaça de Ca les Monnares per retransmetre en directe tot el que es faci al convent“.

Descarregau-vos el programa de festes aquí:

https://sompollenca.com/wp-content/uploads/2020/07/VERGE-DEL-CARME-2020.pdf

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button