CulturaMunicipiPollençaUnides Podem

ARCA demana la reubicació de l’exposició Raons Humanes

L'associació assegura que "incompleix la seva pròpia normativa, fent malbé i alterant un bé cultural de referència"

ARCA demana a l’Ajuntament de Pollença que reubiqui l’exposició Raons Humanes, de l’artista local Joan Bennàssar. Segons la notícia recollida a DBalears, qui citen un comunicat, l’associació que vetlla pel Patrimoni de Mallorca assegura que les escultures fan malbé el paviment del Calvari, “ja que aquestes han estat aferrades a terra amb perforació“.

A més a més, ARCA insisteix en el fet que els esglaons del Calvari estan inclosos en el Catàleg de Patrimoni, pel que la institució municipal “incompleix la seva pròpia normativa, fent malbé i alterant un bé cultural de referència“.

Al seu torn, el batle del municipi, Tomeu Cifre, explica que han “garantit la seguretat fixant les escultures, ja que hi havia un risc“. Afirmació a la qual afegeix que s’han fent les mínimes actuacions possibles.”S’han clavat unes varilles d’1,5 cm i quan es llevin es taparan“, pel que “ningú sabrà si s’han fet forats”. Assegura que “més respecte que nosaltres pel Calvari, no n’ha tingut ningú“, fet que argumenta recordant que ja “al 2012 vam fer una acció de rehabilitació de l’escalinata i els voltants”.

El Calvari no forma part del Catàleg de Patrimoni

La formació política Podem Pollença considera que aquesta manera de fixar les escultures “no és, ni molt menys, la més adequada“. I aprofiten l’escrit per remarcar que “l’escolanada no està catalogada conforme a la Llei de Patrimoni Històric, ni té la categoria de BIC” per mor de la “falta de consens i efectivitat de l’Ajuntament de Pollença en els darrers 15 anys“. Fet que també destaca i recorda Cifre, qui explica que “falta l’aprovació definitiva“.

Pensam que la forma de fixar les escultures no és, ni molt menys, la més adequada ni la més respectuosa amb el nostre…

Gepostet von Podem Pollença am Dienstag, 7. Juli 2020
Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
X