Eu MollMunicipi

Així ha estat el primer mes al punt de venda de peix fresc del Moll

"No és una pescateria, és un punt de venda"

L’obertura del punt de primera venda de peix fresc a la Llotja del Moll va ser tot un èxit. Ara, un mes després, hem volgut saber com està funcionant i quina és la resposta de la gent. Per aquest motiu, hem parlat amb el president de la Confraria de Pescadors, Joan Suau, qui assegura que estan “molt contents perquè va molt bé“.

“Té una acceptació molt bona”

Els primers dies va haver-hi molta afluència de gent, però ara s’ha anat calmant“, assegura. Explica que els clients ara hi van de manera més escalonada i, fins i tot, tenen “clients de fora poble que vénen al Moll a posta per comprar peix“, fet que els ha sorprès. També ha pogut observar com, des de divendres, s’han acostat a la Llotja alguns “turistes procedents de la península“.

Així mateix, Suau ha volgut remarcar que són moltes les persones “que repeteixen i tornen, el que és una bona senyal”. “Sembla que se’n van contents”, afegeix el president de la Confraria de Pescadors. Inclús hi ha un grup de “dones majors” que hi van “diàriament per comprar el peix fresc que necessiten”.

Hi reconeix alguns inconvenients

Tot i el bon funcionament del punt de primera venda de peix fresc, s’hi detecten alguns inconvenients. “Pentura la gent voldria saber quin peix hi haurà amb molta antelació, però no ho sabem fins que no hem tornat de les sortides“. És per aquest motiu, que els pescadors pengen a la seva pàgina de Facebook imatges d’alguns dels productes que tindran tan aviat com ho saben.

Altrament, es troben que el seu treball depèn de la climatologia. Si hi ha mala mar, doncs no poden sortir. Aquest factor també els obliga a anar a contracorrent algunes vegades, així com a tenir tancat un dia que estava programat tenir obert.

“No és una pescateria, és un punt de venda”

Per un altre costat, durant el primer mes hi hagut persones que es queixen de que “donen el peix sense netejar i, el que és pitjor, sense escatar“. Al que Joan Suau aclareix que “No és una pescateria, és un punt de primera venda“, afirma contundent Joan Suau. Per poder oferir aquest servei, haurien “de complir amb unes altres condicions sanitàries” que ara no tenen, el que “no vol dir que això no pugui canviar amb el temps“. Reconeix que aquest fet “podria ser un inconvenient pels clients“, però no tenen “el local en condicions“.

En la mateixa línia, estan algunes queixes dels preus. Una usuària especifica que va comprar “dos cap-rojos i tres calamars de potera”, del que en va haver de pagar 80 euros. Uns preus que qualifica d'”abusius“.

Com es comuniquen amb els clients?

Per tenir una bona comunicació amb els clients, han creat una pàgina de Facebook i un grup de difusió de WhatsApp. A través d’aquests dos mitjans, els poden tenir ben informats sobre les novetats i els canvis que tenen. Com per exemple si no han pogut sortir a pescar per mor de la mala mar, el que els impedeix obrir La Llotja aquell dia en concret.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button