MunicipiPollença

S’agilitzen alguns tràmits pet evitar que perilli la compra de Can Morató, segons el president de Colonya

Estan en procés de seleccionar l'equip que s'encarregarà de realitzar la rehabilitació de l'antiga fàbrica tèxtil

El president de Caixa Colonya, Pep Cifre, té molt clar que “les administracions estan disposades” a facilitar-los les gestions per poder comprar de l’antiga fàbrica tèxtil de Can Morató. “Not que els diferents responsables tenen una disponibilitat total i absoluta, però això a vegades no es trasllada a la part més tècnica“, “estan molt receptives“, assegura. “Alguns tràmits s’estan demorant més del previst“.

Perquè es pugui comprar Can Morató hi ha d’haver un canvi normatiu

Recorda que “l’opció de compra de Can Morató estava condicionada per una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Pollença perquè se li doni l’interès general per part del Consell”. Però, a hores d’ara, “administrativament no s’ha aclarit res” i “s’està demorant la modificació del Pla Geneal i alguns informes relacionats amb els usos previstos“. “No ha posat en perill el projecte, però si tarden més podria ser un problema“, assegura. Al que afegeix que “si no es pot rehabilitar per fer un ús sociocultural i de gestió administrativa, no es comprarà“.

Not que els diferents responsables tenen una disponibilitat total i absoluta, però això a vegades no es trasllada a la part més tècnica

El batle del municipi, Tomeu Cifre, explica que després d’haver fet l’exposició pública de la modificació del Pla General a plenari, estan pendents que des de patrimoni i recursos hídrics donin el vistiplau” per poder fer “la modificació provisional i poder-la presentar al Consell. És competència d’aquesta institució efectuar la “modificació definitiva”.

Des de Colonya, Caixa Pollença tenen la intenció de “començar les obres l’any que ve“, pel que intenten “facilitar tots els tràmits possibles“.

Procés de selecció per redactar l’avantprojecte

Tot i això, continuen fent les passes adients per poder començar les obres de rehabilitació com més aviat millor. Pep Cifre explica que una vintena d’equips formats per enginyers i arquitectes, entre altres, han presentat la sol·licitud per realitzar l’avantprojecte de Can Morató. Tenen temps fins al 6 de juny per participar.

Ara queda fer una selecció “per veure quins estan amb més disposició de realitzar-lo“. Una vegada s’hagin elegit, des de l’entitat se’ls “hi donarà tota la informació necessària perquè facin un avantprojecte“. “El que guanyi aquest apartat, serà qui faci el projecte de rehabilitació definitiu“.

La pancarta que presideix Can Morató “manifesta un desig” d’aquisició

Pep Cifre aclareix que “comprat no hi està” i que aquesta “manifesta un desig i una voluntat d’adquisició”. Remarca que “la intenció de compra hi és i es fan els tràmits adients”. Així mateix, explica que quan van firmar l’opció a compra els “van obligar que adquirissin la possessió de l’immoble”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button