Municipi

L’escrit de Junts Avançam indigna al personal de serveis socials

"Hem demostrat, davant l’adversitat, que som un equip cohesionat i, per tant, no ens mereixem de cap manera aquestes acusacions"

La setmana passada, la coalició política Junts Avançam, publicava a les seves xarxes socials un escrit on criticava “les llargues coes d’hores i la falta de recursos eficients dels Serveis Socials de Pollença“. En aquest, s’expressava una “falta d’objectivitat i el personalisme a l’hora de prioritzar criteris“, entre altres, com podeu llegir aquí sota:

https://www.facebook.com/juntsavancam/posts/3543622065666239

Avui, les treballadores de Serveis Socials han volgut respondre a dites paraules, les quals consideren “un atac directe al personal” fet des de la “intolerància i el desconeixement“. Estan “disgustades“, ja que “les tracten d’incompetents” i és una situació que “no és fàcil“. “També som persones i ho passam malament“, asseguren.

Ja ens sentim discriminades perquè la nostra feina no està valorada“, i que “un partit polític escrigui això, no està bé“. Tant des de serveis socials del Moll com de Pollença han fet tot el que han pogut i són conscients de que no tothom està content. Asseguren que és perquè “vénen amb unes expectatives, però es troben amb una normativa que s’ha de complir, i si no s’adapten, ho hem de denegar“. A més a més, han volgut afegir que no només han de cobrir les necessitats derivades de la COVID-19, sinó que també hi ha tercera edat i víctimes de volència de gènere que requereix ajuda, entre altres.

Han fet tot el que han pogut i si hi ha qüestions que encara no s’han pogut solucionar, és perquè no poden.

El personal de serveis socials respon a Junts Avançam

Lluny de voler entrar en polèmiques innecessàries, però considerant que l’escrit publicat per “Junts Avançam” és un atac directe a totes les professionals que formam part de l’equip dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Pollença, un atac en el qual se’ns tracta de poc ineficaces, de falta d’objectivitat, manca de disponibilitat i un sense fi de qualificatius acusadors. Consideram que és un atac fet des de la intolerància i el desconeixement, unes acusacions massa injustes, infundades, atrevides. Acusacions que no podem acceptar ni poden quedar sense resposta.

Davant la situació inèdita que ens ha tocat viure a totes les tècniques de l’equip (treballadores socials, auxiliars administratives, educadores socials, psicòloga i treballadministratives), tant sigui personal directe de l’Ajuntament com el subcontractat, i perquè no dir-ho, des d’intervenció i Secretaria, hem intentat estar a l’altura de les circumstàncies, no sense dubtes en molts de casos, estant a primera línia, intentant donar el millor de nosaltres, afrontant en persona totes les demandes que ens han desbordat, treballant matins i capvespres baix una pressió insòlita que també ens ha afectat psicològicament tant en l’àmbit professional com personal. Vos podem expressar que treballam per atendre al màxim de les persones i famílies que acudeixen als Serveis Socials. Hem demostrat, davant l’adversitat, que som un equip cohesionat i, per tant, no ens mereixem de cap manera aquestes acusacions.

Sabem que som personal públic i que estam exposades a crítiques, però el que no podem acceptar són acusacions gratuïtes, sense fonaments i amb la clara intenció de fer-nos mal a escala personal.

Volem aprofitar aquest escrit per agrair el suport rebut per moltes persones, entitats sense ànim de lucre, l’Equip de Govern, als altres partits de l’oposició, que ens han ajudat a fer una millor tasca. També a comprensió i disposició d’altres companys i companyes d’altres departaments que ens han donat tot el suport que podien. A tots ells i elles, moltes gràcies.


Solidaritat, centre de tots els esforços socials

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button