EsportsMunicipi

Els skaters de Pollença s’associen!

L'skateboarding com a forma de vida, no com a joc

Vuit joves pollencins han muntat una associació d’skaters amb dues intencions molt clares. La primera respon a una reivindicació social de ja fa uns anys i és la d’aconseguir que es munti un skatepark en condicions al municipi. La segona, rentar la imatge de l’skateboarding i dels seus practicants, així com dignificar l’esport, el qual ja s’ha convertit en una disciplina olímpica. Santi Rodríguez, patinador, indica que volen ensenyar quins són els seus valors reals. “És cent per cent diversió“, però també empatia en el sentit que “tens la mateixa alegria quan ets tu el bon patinador, que quan ho és una altra persona“, assegura.

L’skateboarding a Pollença

És veritat que d’skatepark n’hi ha un al poliesportiu de Pollença, però les rampes estan fetes malbé. “És una vergonya el que hi ha, assegura Rodríguez. Són diversos els denous que hi ha hagut darrerament. Al que Manuel Domingo, un dels socis fundadors de l’associació, afegeix que és necessari crear-ne un de nou “perquè les generacions que comencen a patinar no tenen on fer-ho“.

Ja fa tres anys, que donen passes perquè el nou skatepark sigui una realitat. Fins i tot han presentat a l’Ajuntament plànols de com podria ser. Una de les propostes més interessants i que “posaria Pollença en el mapa mundial“, seria que aquest estàs fet amb material reciclat. Santi Rodríguez puntualitza que estaria bé, si fos possible, “que s’utilitzin els materials de la deixalleria municipal per crear el 90% del mobiliari“.

Una de les crítiques que fan, també, és que no es valora l’esport en qüestió com es mereix. Recorden que “l’skateboarding és pura cultura“.

“Crear un sentiment de pertinença”

L’associació d’skaters ja està fundada i inscrita, però encara no s’han posat “mans a l’obra“, explica Manuel Domingo. Tot i que encara és prest, la seva intenció és “crear un sentiment de pertinença. “No farem cosetes cada cap de setmana, però si de tant en tant“, comenta.

A Pollença hi ha una gran comunitat d’skaters i, si estan interessats, poden passar a formar part d’aquesta joveníssima associació. És molt fàcil. Tan sols s’han de posar en contacte amb els fundadors i pagar la inscripció, que són uns simbòlics 10 €. Pel que fa a quotes periòdiques no tenen molt clar com ho faran, “encara està tot molt en l’aire“.

Destacar que el president és Adri Cuadrado, “un dels millors skaters que hi ha a Mallorca“.

Un skateshop i una escola de patinatge

En aquests moments munten una skateshop, la qual serà escola de patinatge. Qualsevol persona de tota edat en podrà ser alumne. Consideren que quan aquesta ja estigui enllestida, portarà molta gent a Pollença. Ara bé, sense l’skatepark serà difícil poder fer coses interessants. Així mateix, han observat que la tenda sense acabar ja aixeca una gran expectació social, el que els encoratja.

Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
X