MunicipiPollença

Tres misses i un streaming per celebrar el Corpus 2020

Les circumstàncies excepcionals obligaran els feligresos a portar mascareta de manera obligatòria

Les circumstàncies obliguen a modificar la celebració del Corpus aquest 2020, explica Xisco Vicens, rector de Pollença. Per evitar l’aglomeració de persones, es faran tres misses durant el diumenge. La primera a les 09’00 h del matí, la segona a les 12’00 h del migdia i la darrera a les 18’00 h del capvespre, la qual s’emetrà en directe a través de Som Pollença. Els curiosos que s’acostin a l’església hauran de mantenir la distància de seguretat entre ells i hauran de portar mascareta obligatòria.

Contràriament al que estan acostumats els feligresos, les misses del Corpus no estaran amenitzades pel cor i la solemnitat habitual no serà possible. Tot i això, un organista i un solista sonaran durant les dites celebracions.

Suspesos els actes públics del corpus

Com ja va anunciar-se a l’inici de l’estat d’alarma, les àguiles i Sant Joan Pelós no dansaran aquest 2020. Xisco Vicens explica que, davant la incertesa, creien que “no hi hauria temps per assajar i recollir l’or, hagués estat molt precipitat“. Ara bé, assegura també que “els al·lots que havien de ballar enguany, ballaran el curs que ve“.

Exposició del Santíssim i pregàries pel Corpus

Vicens indica que, com a fet excepcional, de les 16’00 h a les 18’00 h exposaran “una estona el Santíssim” i posaran “la custòdia al presbiteri“, moment que destinaran a fer pregàries. D’aquesta manera, assegura el rector, “hi haurà més ambient de Corpus“.

Cicle de Música i Patrimoni

Després de la missa de les 18’00 h tindrà lloc la segona sessió del Cicle de Música i Patrimoni. En aquest cas, serà el mateix Xisco Vicens qui farà una xerrada d’uns 15 minuts sobre patrimoni immaterial, relacionada amb la festivitat. Just després, hi haurà el concert a càrrec del grup de cambra Bell Puig. També serà emès per streaming en aquest mitjà.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button