Eu MollFormentorMunicipiPollença

Xarxa de Suport Mutu, una mostra de solidaritat veïnal

Un grup de voluntaris presten serveis desinteressats a aquells qui més ho necessiten

Avui sóc jo, però demà pots ser tu

I en plena crisi socioeconòmica, a Pollença es fa més visible la Xarxa de Suport Mutu. Una mostra més de la solidaritat veïnal que regna al municipi i que té per finalitat donar una mà a aquells que pitjor ho passen. És una xarxa autogestionada i els voluntaris, com bé indica el nom, hi col·laboren de manera desinteressada.

Delia Seguí, coordinadora del projecte a nivell local, explica que la iniciativa va començar ara fa tres mesos amb el confinament. “Com que les persones vulnerables no podien sortir al carrer, anavem a fer-lis la compra; també donavem informació laboral als que tenien una situació difícil“, entre moltes altres. Ara bé, la Xarxa de Suport Mutu va néixer a Palma i, a poc a poc, es va estendre fins a Pollença. La majoria dels municipis de l’illa en tenen.

“Avui sóc jo, però demà pots ser tu”

Seguí remarca que no “substitueixen als Serveis Socials“, però sí que són un suport més. La cooridnadora comenta que moltes de les persones necessitades “els hi fa més respecte” anar a aquests, pel que la plataforma els hi és més còmode. A més a més, també els hi ajuden a “cercar feina de nou, a tornar al mercat laboral fent un currículum vitae“.

Incideix en que “la idea és que sigui una ajuda mútua“, d’aquí al nom de xarxa. És a dir, “jo t’ajud ara i tu també podries ajudar a un altre en un moment donat“. La màxima per excel·lència és la d'”avui sóc jo, però demà pots ser tu“, el que demostra la importància d’estar sempre disposat a donar una mà. No saps mai amb què ets podràs troba en un futur.

Voluntaris i usuaris de la Xarxa de Suport Mutu

Ara mateix són uns vuit voluntaris i en actiu no tenen cap usuari, tot i que n’han atès tres al llarg d’aquest mesos. És per això que a partir de la setmana que ve inciaran una campanya més potent de visualització d’aquesta plataforma per ajudar a altres.

Participar-hi com a voluntari és molt fàcil! Tan sols has d’omplir aquest formulari i indicar quines són les teves habilitats. És a dir, de quina manera pots ajudar als teus veïns i veïnes. Estan oberts a tota ajuda, des de deixar un tros de finca per fer un hortet o oferir suport psicològic. El ventall de possibilitats és ben ample, però destaquen l’acompanyament a persones que demanen ajuda. També la prestació de serveis puntuals, com ara les traduccions o les reparacions domèstiques, així com la possibilitat de deixar materials propis perquè els altres les puguin utilitzar, tal com eines o vehicles.

A més a més, la Xarxa de Suport Mutu contribueix a teixir una comunitat més forta. A enfortir, d’una manera o altra, la relació entre veïns i veïnes d’un mateix poble. Pollença, en aquest cas concret. Cal recordar que la unió sempre fa la força.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button