Municipi

Ja es poden sol·licitar les ajudes al lloguer de l’IBAVI

Es pagaran a les famílies beneficiàries dins l'exercici 2020 i no l'any següent, com era habitual

A partir d’avui i fins dia 31 de juliol es poden sol·licitar les ajudes al lloguer de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), que enguany estan dotades amb 8.836.000 d’euros. Segons informen en un comunicat, és “la xifra més alta de totes les convocatòries fetes fins ara“. Estan destinades a “lloguers de l’habitatge habitual de fins a 900 euros mensuals” i els beneficiaris poden veure subvencionat fins al 50% del seu lloguer. Informen que “no serà necessari acreditar el dipòsit de fiança” i especifiquen que són compatibles amb altres ajudes. Concretament, amb les de COVID-19 i els microcrèdits per pagar lloguers.

Així mateix, és important destacar que amb la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia mundial s’ha “accelerat el pagament de les ajudes de 2019“, les quals s’estan “completant en aquests moments“. També s’ha “avançat la convocatòria d’enguany“, pel que les ajudes al lloguer de l’IBAVI es pagaran “dins l’exercici 2020 i no l’any següent“.

Des de Serveis Socials donaran facilitats

Els Serveis Socials es posen a disposició de les famílies que necessiten aquesta ajuda per facilitar els tràmits. Francisca Cerdà, regidora d’aquesta àrea, explica que ho poden fer telemàticament des de casa seva. Però si, pel motiu que sigui, això és impossible, ho poden fer per registre d’entrada a l’Ajuntament. És a dir, portar els formularis impresos a l’atenció al públic, qui ho enviaran directament al Govern. Així mateix, també hi ha l’opció d’anar a serveis socials, tant de Pollença com del Moll, on els hi trauran els formularis i els hi ajudaran a emplenar-los.

Qui pot demanar-la?

Per poder sol·licitar aquesta subvenció, s’han de complir una sèrie de requisits:

  • Ser major d’edat resident a les Illes Balears, tenir la nacionalitat espanyola o la residència legal i estar empadronats a l’habitatge ubicat en territori CAIB
  • S’ha de tenir el contracte formalitzat amb una durada mínim d’1 any i un lloguer de fins a 900€
  • Estar al corrent de pagaments, o acreditar que se li ha concedit la moratòria o els microprèstecs
  • Els ingressos anuals de la unitat de convivència no poden superar alguns límits
  • Cap dels membres pot ser família o soci del propietari de l’habitatge
  • No pot tenir cap altre habitatge a Espanya, com a propietari o usufructuari, tret de que sigui una part rebuda per herència, hagi estat traslladar forçosament per motius laborals a Balears, no sigui un habitatge accessible o per qüestions de violència de gènere.

Més ajudes al lloguer

Tot i això, hi ha més ajudes al lloguer per pagar els habitatges. Diferents entitats bancàries, com ara Colonya Caixa Pollença, tenen les línies de crèdits ICO per pagar lloguer. A més a més, “a finals d’aquest mes de juny es convocarà també una nova línia d’ajudes de lloguer específiques per a persones afectades per la crisi Covid-19 dotada amb un mínim de 2,4 milions d’euros“, avançava ahir el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons.

Colonya, una de les poques que ofereix ICO per a arrendaments

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button