Eu MollMunicipi

Infants i adolescents tornen a les aules d’Escola Viva

Les necessitats emocionals i socials dels alumnes han canviat molt durant aquests dos darrers mesos

Dilluns, 30 infants i adolescents tornen a les aules d’Escola Viva, el projecte socioeducatiu de la Fundació Pere Tarrés i coordinat pels Serveis Socials del municipi. Degut a la situació excepcional, aquest any perllongaran el servei fins al mes d’agost en tots els seus cursos. Ara bé, no serà igual: les noves mesures sociosanitàries els obliguen a reduir ràtios i a adoptar noves fórmules d’ensenyament.

Noves tècniques i activitats

És un projecte que a banda de fer reforç escolar, també incideixen en l’educació social, emocional i afectiva d’aquests joves procedents de famílies més vulnerables o amb dificultats econòmiques. Contribueixen a la integració dels i les alumnes en la societat i els hi donen pautes d’habilitats socials. I és aquí on radica el problema més greu. Fins ara, els tallers i les activitats pensades per aquesta finalitat suposaven un cert contacte físic i cohesió de grup. A partir de la setmana que ve, però, ho hauran de treballar de manera més individual. Com bé expliquen des d’Escola Vivia, això també els hi ha suposat una gran incertesa a l’hora de fer la programació.

A més a més, es troben què les necessitats dels i les alumnes tampoc són les mateixes. Hi ha famílies que ho passen realment malament, el que incideix en els infants de manera negativa i té unes conseqüències emocionals importants. És per això, que ara hauran de fer una gran feina d’observació i actuació en aquest aspecte.

Imatge cedida per Escola Viva

Reducció important d’alumnes a Escola Viva

Per mor de les noves exigències sanitàries, es veuen obligats a reduir considerablement el nombre d’alumnes que començaran dilluns. Dels 76 nins i nines que hi havia durant l’hivern, tan sols se’n reincorporaran 30. Des d’Escola Viva reincideixen en què han fet la tria en funció de l’impacte que ha tingut la crisi econòmica en cada família. Donaran servei prioritari a aquells infants que més han patit.

És important remarcar que quan les Illes Balears entrin en fase 3, passaran de ser 30 infants i adolescents, a ser-ne 60. Així mateix, no descarten amb el temps poder augmentar les ràtios.

Dies i hores

Com és habitual, de dilluns a dijous hi acudiran els nins a partir de 5 anys i fins a sisè de primària. El divendres serà el torn dels més grans, aquells qui cursen l’ESO. Són quatre hores setmanals per grup, qui durant el juliol i agost hi aniran durant els dematins

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button