MunicipiPolítica
Destacat

Guies oficials, en peu de guerra per reividicar la seva feina

El Govern de les Illes Balears ha derogat l'obligatorietat d'estar col·legiat per exercir de guia

Ramón Martín, president dl Col·legi Oficial de Guies

Els i les guies són un dels altres professionals que han vist el seu treball interromput de manera abrupta per la pandèmia mundial. Uns altres professionals lligats intrínsecament al turisme i l’intercanvi cultural. Desgraciadament, però, són un altre col·lectiu que no es veu recolzat pel Govern de les Illes Balears i que se sent desplaçat després que s‘hagi derogat l’obligatorietat que els guies hagin d’estar col·legiats per treballar a les Illes Balears.

El president del Col·legi Oficial de Guies, Ramón Martín, explica que aquesta jugada s’està gestant des del gener, però que ningú els havia avisat. Assegura que “ha estat tuna traïció” i una “punyalada pel darrere“. Possiblement “el col·legi desapareixerà, perquè ja no hi haurà un interès“, lamenta. A partir d’ara, no es podrà controlar l’intrusisme i la qualitat del servei ofert es veurà reduïda de manera considerable.

S’estan sentint “ferits, colpejats i molt enfadats” per aquesta modificació del decret amb el qual s’emparaven.

Una lluita perduda amb els turoperadors

Fa anys, que els turoperadors intenten “llevar-se de sobre” els guies col·legiats per imposar els d’hotel. Aquest canvi els hi és beneficiós, ja que reduirien despeses. Cal recordar que els oficials són treballadors autònoms que es “lloguen” i cobren per persona atesa. L’explicació radica en el fet que els guies d’hotel són més barats i no suposen una gran despesa pels turoperadors.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button