DirecteEntrevistesMunicipiVídeo

Indiferència del Govern Balear vers el lloguer turístic

Un Decret Llei favorable als hotelers, però que ni menciona els habitatges vacacionals

Pollença és un dels municipis amb més habitatges de lloguer vacacional a Mallorca. Aquesta, però, és una activitat que sembla ser secundària per a les administracions competents, qui no centren esforços a facilitar-los la sortida de la crisi econòmica. La indiferència institucional crea malestar entre propietaris i agències, qui se senten encara més ignorats després que la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball publicàs un Decret Llei només favorable a les plantes hoteleres.

Cal remarcar que el decret en qüestió permet al sector hoteler millorar i modernitzar les seves instal·lacions amb més agilitat administrativa i canviar l’ús d’aquells establiments que ara han quedat obsolets. Accions molt positives per al bon desenvolupament d’un tipus de turisme concret i moltes de les empreses que depenen d’aquest. Ara bé, ni una menció als habitatges de lloguer vacacional.

Maria Gibert, gerent d’Habtur Balears, fa una valoració molt negativa de l’actuació per part del Govern de les Illes. Una reacció més a la indiferència institucional mencionada a l’inici. Aprofitant l’oportunitat, fa una espècie de clam a favor del turisme que aporten els habitatges vacacionals. Més qualitat, més respecte i més inversió econòmica aquí. Sense caure en generalitzacions negatives, res a veure amb els turistes del tot inclòs.

D’acord amb Miquel Cifre

La gerent d’Habtur es posiciona al mateix costat que Miquel Cifre i assegura que les sensacions són més bones ara que no fa un mes. La pròxima obertura d’aeroports i l’aparent millora sanitària els hi fa mirar el futur amb més optimisme.

Així mateix, Gibert també remarca que els habitatges de lloguer vacacional permeten mantenir unes mesures higièniques d’acord amb les necessitats actuals amb més facilitat que no pas alguns altres establiments turístics.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button