Municipi

Colonya, una de les poques que ofereix ICO per a arrendaments

Un aval que dóna tranquil·litat a inquilins i propietaris

El moviment torna a ser protagonista a les oficines de Caixa Colonya, on els treballadors han tornat per atendre les necessitats dels seus clients. El director general, Biel Bauzà, ens explica que el més demandat per part de les empreses i els autònoms, en aquests moments, són els préstecs amb aval ICO i amb aval ISBA. Destaca, però, que les persones físiques com a tal requereixen moratòries i concessions de carència d’amortitzacions per fer front a les responsabilitats hipotecàries i pagament dels lloguers.

Així mateix, Bauzá apunta que tant uns com els altres estan preocupats per la falta de liquiditat. Des de les oficines han observat una demanda més elevada d’aquesta, ja que famílies i empreses han vist com els seus ingressos han disminuït de manera considerable.”Tenen la incertesa de quan començaran a augmentar els seus ingressos” i “volen la tranquil·litat de saber de què disposaran“, especifica el director general.

Concessions de carència d’amortitzacions i avals ICO per a arrendaments

Amb aquesta crisi econòmica, els particulars que s’han vist més afectats no demanen nous préstecs per fer front a les seves obligacions bancàries ni necessitats bàsiques. Ells requereixen la concessió de carències d’amortització o moratòries legals d’un període d’entre 6 i 12 mesos, “el que els ajuda i dóna la tranquil·litat que les seves quotes hipotecàries seran reduïdes“. És “un tràmit àgil, senzill i sense cost pels clients” que els hi dóna tranquil·litat.

És per això, que des de Caixa Colonya també s’han adherit a la nova línia d’avals ICO per a arrendaments. Amb aquestes línies, “l’entitat garanteix al propietari que cobrarà el lloguer i l’inquilí té la certesa que no perdrà l’habitatge“. Biel Bauzá explica que només ho tramiten pels seus clients, “ja que pot ajudar a determinades famílies a poder pagar el lloguer“. Cal destacar que són una de les poques entitats financeres que les tramiten en tot l’àmbit nacional.

El director general explica que ICO “ha tardat molt a donar a conèixer el procediment operatiu” i que aquest “és molt enfarragós“. Però des de Colonya Caixa Pollença consideren que “pot ser útil pels seus clients“, pel que ho ofereixen tot i “no ser àgil“. Ara bé, no ho faran “massivament“.”Té uns efectes positius que poden afavorir els clients que estan en situació de més necessitat”. “És un esforç que feim per poder atendre’ls“, assegura Biel Bauzá.


Mostra més

Articles relacionats

Back to top button