Cala Sant VicençEu MollMunicipiPollençaVídeo

Pollença tendrà unes festes patronals atípiques

Els responsables d'aquestes àrees treballen per trobar alternatives i assegurar la festa al municipi

“Si la cosa no canvia, en aquests moments ens podem oblidar del Simulacre”, afirma el regidor de festes, Josep Pons. És pràcticament impossible que es faci La Patrona tal com la coneixem, ja que “és molt difícil controlar a la gent i evitar aglomeracions”. La cancel·lació no està confirmada al 100%, però no poden dir en cap cas que es farà. Ara bé, hem d’estar tranquils perquè hi ha alternatives per fer unes festes patronals atípiques! Des de l’Ajuntament estan en contacte constant amb l’associació 31 de Maig, amb qui es plantegen adornar el carrer Major “amb imatges i objectes que puguin recordar i apropar-nos a la festa”.

També tenen molt present l’alborada. Aquesta se celebrarà, sigui com sigui. Ara mateix, apunta, no es faria a la plaça però es trobarà la manera. Això sí, els focs artificials estan anul·lats, tot i que no descarten fer una petita traca a hores puntuals.

Quin escenari es preveu?

Fa més de tres setmanes que treballen en aquesta línia, però no tenen res clar. “No sabem el que ens deixaran fer”, afirma Josep Pons. Moltes de les activitats que es duran a terme, si la situació no canvia molt, seran virtuals o esdeveniments culturals amb límit d’aforament. No descarten, a Pollença, retransmetre les activitats en pantalles grans als llocs significatius del poble, com ara la plaça Major o a Ca les Monnares.

El 31 de maig, la primera de les festes atípiques

Però el primer que arriba és la festa del 31 de maig. Aquesta sí que es farà de manera atípica. El manifest es llegirà, però haurà de ser amb els carrers buits. A Som Pollença retransmetrem en directe el manifest,així com una sèrie de vídeos per streaming.

https://www.facebook.com/sompollenca/videos/2453070074737286/

Les festes del Moll

Andrés Nevado, regidor de les festes del Port de Pollença, posa en relleu que a hores d’ara, l’únic que es té clar, és que es farà el pregó adaptant-se a la normativa. “Fix no hi ha res”, no poden garantir que “es faran festes pels nins si no canvien les normes”, per exemple. Destaca que seran unes festes peculiars i molt diferents de les quals coneixem fins ara.

Mythical Rock Festival

Un dels festivals amb més renom a Pollença és el Mythical, el qual també es veurà afectat per les mesures de seguretat i limitacions d’aforament. Des de l’organització no descarten poder-lo celebrar, encara que sigui de manera totalment diferent i innovadora. Tot apunta que retransmetran algun concert a través d’streaming. També es plantegen la possibilitat de realitzar esdeveniments amb aforament limitat i respectant la normativa.

Una situació mala de gestionar

És una situació molt mala de gestionar degut als canvis constants i a la incertesa de què passarà. Tant Josep Pons com Andrés Nevado coincideixen en dir que “tot està molt enlaire” i que fins que no s’apropi més la data no podran decidir què faran i com. Nevado explica que van modificant les previsions a mesura que canvien les normes i les directrius dictades en l’àmbit estatal i autonòmic.

De tot plegat, ens quedam què la presència de les noves tecnologies serà important. Les activitats virtuals guanyaran terreny damunt les activitats presencials. Ara sí, Pollença no es quedarà sense festes.

Això va en la mateixa direcció del que ens explicava ahir Tomeu Cifre. El batle vol que “hi hagi unes festes del poble”, encara que sigui amb un altre format.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button