MunicipiPolíticaUnides Podem

L’Ajuntament renuncia a l’ocupació de les platges de Pollença

Mentre l'Ajuntament atorga la responsabilitat a Costes, Junts Avançam culpa a la institució municipal

Les platges i tots els serveis que se l’hi associen -hamaques, xibius o terrasses- no se licitaran el 2020. És amb aquest escenari que l’Ajuntament de Pollença es troba davant dues problemàtiques importants, segons ens explica el batle Tomeu Cifre. Però aquestes de qui són responsabilitat, de Costes o de la institució municipal? Ara mateix hi ha disparitat d’opinions.

Per una banda, banyar-se al mar està prohibit, pel que la bandera vermella presideix la costa i no hi ha socorristes. Ara bé, quan nedar torni a estar permès, des de la institució municipal es veuran obligats a posar aquest servei de vigilància un altre cop. Al seu torn, Junts Avançam, critica que encara no s’hagi licitat aquest servei de vigilància en tant que “enguany, a més de les tasques habituals, també ajudarien a mantenir les normes sanitàries aplicables a les platges”. Per exemple, a hores d’ara ja es pot utilitzar per fer esports, pel que seria “necessària la presència de socorristes”. 

No treuran a concurs els serveis

La Demarcació de Costes no ha autoritzat l’explotació dels serveis i l’Ajuntament no veu “la possibilitat material de treure un concurs amb un cànon que hauran de pagar sense saber si el podran recuperar o no”, afirma Tomeu Cifre. A tot això, afegir que Costes suposa una despesa aproximada de 400.000 € a la institució local. A més a més, si algú està interessat a explotar-los, s’haurà de posar en contacte directe amb Costes i arribar amb ells a un acord.

El partit liderat per Mique Àngel March critica fortament la decisió, consideren “molt greu que l’Ajuntament desisteixi de la seva responsabilitat en una qüestió tan important com  la coordinació i la seguretat de les platges pels residents i els visitants del nostre municipi”.

La crítica de Junts Avançam

El partit majoritari de la oposició, Junts Avançam, critica “la “incompetència en la gestió de les platges i del servei de socorrisme” que en fa l’actual equip de govern. Asseguren que tot i no haver-hi una ocupació completa, “s’ha de fer una explotació segura i controlada, ara més mai amb la COVID 19”.

“L’Ajuntament no ha licitat el servei de platges i tampoc no ho hagués fet a temps amb COVID 19 o sense”, asseguren. Remarquen que és un error en la gestió, ja que van fer una petició errònia abans de la pandèmia. Aquesta ha suposat el “retard en els tràmits i autorització”.

“Aquestes mostres d’inoperància en la gestió municipal se volen tapar amb l’excusa de l’estat d’alarma, una excusa que serà útil a l’equip de govern tot i no poder justificar les dedicacions exclusives dels regidors responsables d’aquests despropòsits”, conclouen.

https://www.facebook.com/juntsavancam/posts/3405763876118726

L’estat de les platges a Cala Sant Vicenç

Fa unes setmanes, que la demarcació de Costes no dóna resposta a algunes necessitats del municipi. Però el membre de l’Associació de Veïns de Cala Sant Vicenç, Xisco Mas, especifica que no és d’ara, sinó que “no arregla absolutament res mai”. Entre altres, explica que fa quatre anys que l’Ajuntament va haver de “renovarla carretera que anava a Cala Carbó” que s’havia esfondrat degut als temporals. No era competència municipal. També denuncia que “la concessió de les platges de Sant Vivenç, que havien de pagar un cànon d’uns 180.000 € i no es varen poder invertir perquè Costes no va donar el permís pertinent”. Per concloure, opina que “és una vergonya que la institució depengui de Madrid”.

A banda d’això, Xisco Mas remarca que l’estat actual de les platges és immillorable. “A dia d’avui se troben més netes que mai”, s’ha demostrat que “la clau és el factor humà”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button