Municipi
Destacat

Pollença reprendrà part de l’activitat econòmica dia 11

Les Illes Balears, primera destinació on TUI reprendrà l’activitat una vegada acabada la desescalada

D’acord amb les declaracions fetes ahir pel president estatal, Pedro Sánchez, dia 11 de maig s’iniciarà la Fase 1 del pla de desescalada. Amb aquesta, l’activitat comercial i econòmica es tornarà a posar en marxa després de dos mesos gairebé aturada al complet. Una de les principals actuacions que es podran dur a terme serà l’obertura de petits comerços i locals diversos, això sí, sempre amb restriccions. Inicialment, aquesta primera etapa durarà dues setmanes.

Per a l’economia local, és rellevant remarcar que els hotels i establiments turístics estan inclosos dins el paquet. Ara bé, han de mantenir tancades les zones comunes del seus negocis. Així mateix, els bars i restaurants podran obrir les terrasses al 30% de l’ocupació que poden acollir en l’actualitat. També s’ha de destacar que les platges no podran ser utilitzades fins a la Fase 3, la qual s’iniciarà una data diferent depenent de les condicions sanitàries de cada Comunitat Autònoma.

En relació amb l’inici de la desescalada i a la reactivació d’alguns sectors, hem d’apuntar que no hi ha data fixa per a la reobertura de ports i aeroports que permetin el trànsit no essencial de persones. Per tant, l’arribada de turistes no està establerta.

Les Balears seran la primera destinació on operarà el Grup TUI

Així i tot, les Illes Balears seran “la primera destinació turística a Espanya on el turoperador (TUI) reprengui les operacions, sempre sota uns estrictes estàndards de seguretat i salut”, informen des del Govern autonòmic a través d’un comunicat de premsa. La decisió va ser presa ahir durant la reunió telemàtica entre el Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, la Directora General de Turisme, Rosana Morillo, i alts executius del Grup TUI. També varen acordar l’elaboraicó d’un calendari que permeti reprendre les connexions aèries quan hagi acabat la desescalada.

Negeruela també especificava que treballen perquè l’arxipèlag “continuï sent una referència i exemple de destinació segura a Espanya i a Europa”. Per aquest motiu, les dues parts implicades estudien quins uns protocols d’actuació establir per garantir les mesures de sanitat. I així poder iniciar l’activitat “amb el màxim nivell de seguretat” com més aviat millor.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button