Municipi

Nins i nines retornen la vida als carrers del poble

Una jornada d'alliberament sense incidències a Pollença, Moll i Cala Sant Vicenç

Ahir es va donar el sus a un desconfinament escalonat, tot començant per la sortida al carrer dels nins i nines de fins a 14 anys. Va ser una jornada marcada per un cel ben clar i una temperatura molt agradable: una bona manera de celebrar aquesta petita victòria.

Va ser un diumenge “relativament tranquil”, sense espais massificats i al llarg del qual es van complir les mesures de seguretat, expliquen Tomeu Cifre i Andrés Nevado. És remarcable, però, que hi hagué més moviment al Moll que no a Pollença.

Complir amb les normes establertes

Els dos polítics locals apel·len a la responsabilitat dels adults i esperen que “no se confïin” davant les bones notícies. El batle del municipi mostra la seva preocupació davant les imatges arribades d’altres llocs, especialment de grans ciutats on els cossos de seguretat ho tenen més difícil per controlar les actuacions dels ciutadans. Seria mal de veure que “després d’haver estat 40 dies tancats, hi hagués un rebrot”, afirma.

Per la seva banda, la ministra de defensa, Margarita Robles, no descarta un retrocés en les mesures de desconfinament i tornar a un confinament total si no es respecten les mesures de seguretat. Tal com publica l’agència de notícies Europa Press, la ministra explica que primer s’ha de veure com evolucionen les dades i analitzar si, de veritat, la gent compleix amb les normes o no.

El subinspector de la Policia Local, Pere Cardell, també recorda que només pot sortir un adult amb tres nins que visquin en el mateix domicili. Així mateix, és important que els nins i nines mantinguin les distàncies de seguretat.

També serà bo recordar que els adults no estan autoritzats per sortir a passejar ni fer esport. Puntualització molt important aquests dies, ja que no s’ha de confondre una cosa amb l’altre.

Incrementen les desinfeccions viàries

Tomeu Cifre apunta que als dos nuclis urbans s’han incrementat les mesures de desinfecció. S’incideix més en aquelles zones on poden anar els nins i nines, així es garanteix encara més la seva seguretat. La neteja que abans només aplicaven als voltants dels comerços i farmàcies, ara l’han estesa a places i monuments on hi ha més afluència d’al·lots. Cal recordar que la desinfecció amb tracotrs per part dels voluntaris es va avançar al dissabte amb motiu de l'”alliberament” gradual dels menors.

https://www.facebook.com/sompollenca/videos/862148820949293/

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button