Municipi
Destacat

Alarma a les xarxes per una possible antena 5G a Pollença

A les Illes Balears encara no s’ha desplegat cap xarxa 5G.

Arran d’unes publicacions que han aparegut a Facebook aquests dies, s’ha creat una polèmica en relació amb el subministrament de cobertura 5G al municipi. Per això, des de Som Pollença hem volgut aclarir unes quantes qüestions vinculades amb aquest tema. En primer lloc, hem pogut saber que a Mallorca no se n’ha desplegat cap xarxa, pel que no hi ha cap torre ni repetidor a les Illes.

Segon, des de l’empresa ens han assegurat que el que ells ofereixen no és la tecnologia mòbil 5G, sinó que simplement subministren internet “via ràdio”. És veritat, però, “que aprofita qualque avantatge 5G sense ser 5G” com ara la velocitat. Reiteren, també, que el que ells ofereixen “no és ofensiu ni per les persones ni pel medi ambient”. Les que antenes utilitzen per oferir aquest servei són les antenes d’internet per ràdio, i a La Mola n’hi ha unes quantes.

Han especificat que “no és correcte dir que ofereixen 5G”, cosa que estan canviant. Així i tot, ells ho publiciten de manera directa com podeu veure en aquesta imatge (es podria qualificar de publicitat enganyosa?):

És perjudicial per a la salut?

Hi ha un moviment social que s’oposa fermament al desplegament de la xarxa sense fils 5G, ja que exposa la població a la radiació de radiofreqüència (RF). Fa anys que científics d’arreu estan fent una crida perquè això s’aturi, ja que és perjudicial tant per a les persones com pel medi ambient.

Per altra banda, però, el Comitè Científic Assessor de Radiofreqüència i Salut té un posicionament diferent de l’esmentat just abans. Asseguren que “el principal efecte de la interacció de les radiacions utiltizades per telefonia mòbil, també la futura 5G, amb la matèria biològica és el l’escalfament efecte que, per altra part, és mínim o despreciable als nivells d’exposició personal habituals”. Aquí podeu consultar l’estudi complet: 5G i salut!

Hi ha relació entre el coronavirus i el 5G?

Bartomeu Payeras i Cifre ha fet un estudi que relaciona els casos de coronavirus i la presència de xarxes 5G. I ha arribat a la conclusió que aquesta existeix i és real. A més a més, proposa “desconnectar, com a mínim com a mesura preventiva, les xarxes 5G, i veure els resultats de l’evolució dels casos de coronavirus”.

https://youtu.be/h5E2trmb8Wc

Aquí podeu consultar l’estudi complet.

Mostra més

Articles relacionats

2 comentaris

  1. Nos ven como tontos,y quieren emplearnos de conejillos de india,no hay derecho a tener la torre de comunicaciones dentro del pueblo es algo que esta prohibido!!!!

Back to top button