MunicipiPolíticaPopulars de Pollença

Uns pressuposts més socials per aquest 2020

En total, la partida destinada a aquesta àrea comptarà amb 850.000 €

Aquest divendres es durà a terme l‘aprovació inicial dels pressuposts del 2020, els quals estan “elaborats amb una perspectiva i unes previsions que poc es corresponen amb la realitat”, comenta el regidor d’Hisenda i Contractació, David Alonso. La pandèmia mundial ha afectat de ple als projectes de tothom i ha convertit el futur en incert. Per aquest motiu, una de les principals prioritats de l’Ajuntament són els serveis socials i el benestar. S’ha de garantir la cobertura de totes les necessitats ciutadanes de Pollença, especialment d’aquelles famílies més vulnerables.

El regidor d’Hisenda i Contractació ens explica que per mor d’això s’ha inclòs en el pressupost anual la partida “Ajudes d’Emergència Sanitària i Ciutadana contra la Pandèmia”. Aquesta suposa un increment de 150.000 € als recursos destinats als serveis socials, el que ha estat possible gràcies a “l’ajust d’altres partides”. Llavors, els diners prevists per l’àrea en qüestió ascendeixen fins a 850.000 €. Alonso remarca que no és una partida tancada, sinó que podrà acollir les que no es gastin. D’exemple posa les destinades a fires i festes o a l’àrea d’esports.

Pel que fa a la promoció de comerços i empreses locals, una de les grans preocupacions, argumenta que és molt difícil recollir-ho en el pressupost, a diferència del que passa amb els serveis socials. I el que està previst, evidentment, no serà suficient per abordar les necessitats reals.

“Si l’aprovam ja, podrem començar a utilitzar-lo”

“Volem aprovar el pressupost com està i després ja farem les modificacions pertinents”, explica David Alonso, pel que assegura que no és necessari que es canviïn les partides. Per aquest motiu, el regidor demana “responsabilitat a la resta de partits polítics”. Afegeix, també, que ja s’han fet tots els tràmits adients i que si “l’aprovam ja, podrem començar a utilitzar-lo i podrem abordar tots els problemes”.

Així mateix, lamenta que des del Govern central encara no se’ls hi permeti incorporar el superàvit complet del 2019. Uns diners que els hi són necessaris i útils.

Entrevista a David Alonso

Avui horabaixa, el regidor d’Hisenda i Contractació, David Alonso, ens explicarà els detalls més importants i destacats dels pressuposts 2020. L’entrevistarem a Som Pollença a les 19’30 h del capvespre!


Mostra més

Articles relacionats

Back to top button