CulturaMunicipi

Cavallers, princeses, dracs, roses i llibres per Sant Jordi

Dibuixa i escriu per celebrar la festa del llibre aquest 23 d'abril

La lluita va ser llarga. La bèstia bramulava, treia foc pels ulls, aixecava nuvolades de pols esbategant les ales, però el cavaller a la fi el va ferir sota l’ala esquerra.

Celebrar la festa de Sant Jordi serà possible. Els cavallers, els dracs, les roses i els llibres, tot i estar confinats, seran protagonistes un any més el 23 d’abril. Abans de la declaració de l’estat d’alarma s’havien organitzat una sèrie d’activitats dirigides als més petits, les quals encara segueixen en peu. Els conviden a fer volar la seva imaginació. A ser creatius. I els hi plantegen dues opcions: fer un dibuix tot explicant què significa Sant Jordi per a ells i inventar-se una història basada en la tradicional llegenda.

Què significa Sant Jordi per tu?

La primera proposta és un treball plàstic al voltant de la festa del llibre. Es planteja als nins i nines que dibuixin o pintin el que significa Sant Jordi per a ells. Amb les seves meravelloses creacions es decoraran les biblioteques municipals i es compartiran a les diferents xarxes socials de l’Ajuntament.

Per participar s’ha d’enviar una fotografia del dibuix a mida 21 x 21 cm a mediadiora@ajpollenca.net. En el correu s’ha d’indicar nom i llinatges, edat, telèfon i correu electrònic. Una vegada els hagin rebut a tots, els separaran en tre grups en funció de l’edat. Aquests seran de 3 a 5 anys, de 6 a 8 i de 9 a 11.

Inventa’t un conte

I el segon repte que se’ls llança és el d’inventar-se un conte personalitzat sobre la llegenda de Sant Jordi. Però compliquen la tasca als nins i nines, ja que la història ha de tenir uns personatges i uns elements concrets, que estan molt a l’ordre del dia. Hi han d’aprèixer si o si llibres i una biblioteca. I els protagonistes s’han de canviar per:

  • Una metgessa, que compliria la missió de Sant Jordi
  • El coronavirus, que personalitzaria el drac
  • Una persona malalta, que faria de princesa

Aquesta activitat està pensada per aquells que tenen entre 6 i 11 anys. Poden fer arribar el seu relat d’un màxim de dues pàgines al correu mediadora@ajpollenca.net, indicant nom i llinatges, edat, telèfon i correu electrònic.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button