Municipi

Ara més que mai, consumeix producte local

Des de l'Ajuntament subvencionaran alguna activitat de promoció una vegada torni la normalitat

Alguns representants de l’Ajuntament de Pollença i Teixit Empresarial es van reunir la setmana passada per fer un balanç de com està afectant la crisi sanitària a les petites i mitjanes empreses locals. Entre altres, van acordar la rebaixa d’alguns imposts. Des de l’associació van exposar de manera molt clara les seves inquietuds i temors. També els hi van proposar tota una bateria de mesures per pal·liar els danys econòmics. Tenen molt clar que serà dur sortir d’aquesta, però si es donen suport mútu serà més fàcil. Ara és hora de fer feina amb seny.

I el resultat final és molt senzill. Des de la institució municipal es posen al seu costat i faran “tot el que sigui possible per donar-los cobertura”, assegura el regidor Miquel Llobeta. Per tant, tot i no concretar cap mesura concisa, van acordar una rebaixa d’alguns imposts, com ara el d’ocupació de la via pública. En cap cas, però, es va parlar de la supressió d’aquests. “No podem prometre coses que després no es poden complir”, afirma contundent.

Llobeta també ens explica que s’estudiarà donar-los una compensació econòmica, a part de la rebaixa dels imposts. “Una ajuda de promoció per a les petites i mitjanes empreses” que es tradueix en una “subvenció per alguna activitat concreta”. A tot això, afegeix que “l’Ajuntament no ajudarà a igualar la caixa dels establiments, sinó que ajudarà a que puguin tirar endavant”. Ara bé, cal saber que per poder concretar més quines seran les rebaixes, s’han d’aprovar els pressuposts municipals. Quan aquesta transacció estigui finalitzada, des de l’Ajuntament podran diversificar els recursos i “fermar” les rebaixes acordades. Remarcar que tant les empreses adherides a Teixit Empresarial com les que no hi estan podran gaudir d’aquestes mesures.

Consum de producte local

Encara que les institucions es posin al costat de les empreses i comerços locals perquè aquests puguin sortir de la crisi econòmica, no tota la responsabilitat recau sobre ells. Els ciutadans també som un factor clau per a la seva recuperació, ja que, al cap i a la fi, som qui decidim quins productes consumir.

Aquests dies ens estem adonant compte del valor que tenen els nostres pagesos, agricultors i ramaders. De la importància de comprar productes de quilòmetre 0. Ja ho deia el president de la Cooperativa Pagesa, Martí Solivellas, que tots ells “són necessaris per poder abastir de menjar a la població”, mentre recordava que per importar productes de fora és necessari el tranport marítim i aeri.

En vistes de l’augment de conscienciació en aquest aspecte de la societat, considerem necessari recuperar aquesta afirmació de Solivellas. Ell ho té clar: “junts i consumint els productes dels nostres pagesos, podrem sortir d’aquesta pandèmia”.

Quan es reinicii l’activitat al municipi

Sector turístic

Des de l’Ajuntament ja estan treballant per promocionar el sector turístic i totes les empreses que en treuen un benefici. Estan fent una campanya per “posar en marxa la maquinària i treure el carro” una vegada es reinicii l’activitat normal al municipi.

Sector primari

Un dels sectors més castigats és el sector primari. I per això hi destinaran una gran quantitat d’esforços, especialment a les botigues, als pagesos i a la cooperativa.

En aquest mateix sentit, el regidor de Tots per Pollença, ha volgut demanar a la població que, respectant les mesures de seguretat i evitant desplaçaments innecessaris, compri els aliments al mercat tant de Pollença com del Moll. Són els productors de kilòmetre 0 i se’ls hi ha de fer costat.

S’aplicaran noves mesures d’higiene i protecció després de l’estat d’alarma?

Com bé vos explicàvem a “El Govern manté la pressió fiscal a pimes i autònoms“, Teixit Empresaria demanava unes mesures a llarc termini, les quals “són complibles” per Miquel Llobeta. Però això encara està per veure. Ara bé, si se’ls hi ha de subministrar desinfectant, se’ls hi subministrarà”, entre altres.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button