Municipi
Destacat

La particular odissea de Tià Cabanellas per tornar a casa

El pollencí denuncia la "inutilesa" de l'ambaixada espanyola a Tailàndia

Sebastià Cabanellas va viure una autèntica odissea per fer el trajecte des de Tailàndia fins a Pollença. Viatjar en temps de coronavirus és una peripècia. Feia dos mesos que era al país asiàtic quan es va declara l’estat d’alarma a Espanya. I va ser aquí, quan es va complicar un dels millors moments de la seva vida. El pollencí tenia previst quedar allà fins dia 29 d’abril. Però el 20 de març li anunciaven que el vol s’endarreria a dia 30. Ara començava una la seva particular odissea.

Per la situació excepcional, va avançar la tornada comprant un passatge a setmana vista. Però per sorpresa seva, dos o tres dies més tard aquest també es cancel·lava i no li donaven alternativa. Amb l’acumulació de problemes, va procedir a xerrar amb l’ambaixada espanyola a Tailàndia, de la qual en denuncia la seva “inutilesa”. Des de la institució només els hi donaven una resposta: anar a l’aeroport i pujar a un last call, un vols que ronden els 1.000 €. No els hi feien altra oferta.

Ara bé, entre el dia 27 i 28 de març se’ls hi va comunicar que tenien la possibilitat de volar el 4 d’abril amb Qatar Airways fins a Madrid i Barcelona per uns 1.090 € inicials, que al final en van ser 1.173 €. Recordar que els vols comercials costen 400 €, pel que assegura que “han fet negoci damunt” ells. Després de debatre i valorar quina era la millor opció, va decidir agafar el de Barcelona.

Sebastià Cabanellas seguia a l’illa de Ko Tao dubtant en si anar fins a Bangkok o no, ja que aquest trajecte era per tornar definitivament. I així ho van fer. La seva idea era estar tres nits a la capital tailandesa, però es varen trobar amb un altre emperò. El primer dia allà, els hi comunicaven que el vol comprat s’havia cancel·lat: l’ambaixada desmentia la informació i l’agència que ho gestionava explicava que l’havien ajornat un dia. En aquest moment, es van adonar que l’ambaixada no estava al dia de què passava. I ara tenia dues opcions, o bé anar a Madrid i esperar un dia més. I va prendre la decisió encertada, la de volar a Madrid. L’altre vol es va cancel·lar.

Encara ens queden molt dubtes a resoldre. Moltes preguntes enlaire. Per això, avui horabaixa damunt les 19’00 h entrevistarem al protagonitsa d’aquesta història.

Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

  1. Totalment d’acord amb la inutilesa de l’embaixada a Tailàndia. Me va passar el mateix al 2008 quan hi va haver el cop d’estat, i si vaig estar relativament bé allà una setmana sencera va ser gràcies al govern tailandès i no en aquest organisme prescindible.
    Salut

Back to top button