Municipi

L’icònic gall de Pollença, coprotagonista de ‘Son Mai’

La sèrie infantil s'estrena demà dematí a IB3

Demà s’estrena ‘Son Mai’ a IB3, una sèrie infantil protagonitzada per l’icònic gall de Pollença, a qui han batejat com a Gaspar. Al llarg dels capítols, ell i na Miquela viuran insòlites aventures en un “univers molt particular ple de referències a la cultura popular de les Illes”. Entre altres elements tradicionals, es toparan amb siurells zombis, crespells i panades.

El gall de Pollença en la seva versió més animada es podrà veure els dissabtes i diumenges a les 08’00 h del matí a IB3. Se val a dir que ‘Son Mai‘ és una producció pròpia de l’ens autonòmic i que ha estat creada per l’il·lustrador Pepmi Garau.

Això era i no era… una història de Pepmi Garau

Això era i no era… una nina excèntrica que havia perdut el paner de la seva mare i, cerca qui cerca, va arribar a Son Mai. Ella és na Miquela i s’aventura a descobrir un raconet màgic on no hi coneix res. I vet aquí la seva sort: es troba amb el gall de Pollença, en Gaspar. Li fa de guia, li explica les coses i es converteix en la seva consciència. És el seu ‘Pepito grillo’, assegura el creador i il·lustrador Pepmi Garau.

Vosaltres com vos imaginau que seria si tingués vida pròpia? L’ha convertit en un personatge responsable, madur i que passa molta pena per la seva companya. Un ésser animat que no s’enfada mai. “Un adult disfressat de gall”, explica. A més a més, en Gaspar té el parlar propi d’un pollencí autèntic, “tan dolç i tan guapo”.

Per què el gall de Pollença?

Molts us demanareu per què el vostre gall ha estat l’elegit per protagonitzar Son Mai al costat de na Miquela. I el motiu és molt tendre. El creador de la sèrie va cercar un referent que l’hi transmitís el seny que caracteritza a nen Gaspar, i el va trobar en uns familiars llunyans que viuen al municipi.

Exaltar la cultura pròpia i recopilar la literatura infantil

Durant els capítols que durarà la sèrie infantil, no només apareix la figura del gall com a símbol d’identitat pròpia. Si no que s’exalta la cultura balear en general. Pepmi Garau considera que ens falta molt amor propi i hem d’aprendre a estimar el que és nostre. És per això que s’intenta rescatar el folklore. Afirma que si hi apareixen “siurells zombis, la figura no només se relacionarà amb el mercat i l’artesania, sinó que també se’n xerrarà a les escoles”.

Durant una conversa amb el creador, ens ha explicat que la sèrie beu de la literatura infantil. D’Hora de Aventuras, però també de Peter Pan. La diferència és que els racons de Mai Més estan replens d’indis i vaquers, i els de Son Mai de robots, ninges i zombis. “És una mescla de folklores i modes”, assegura.

Una vegada llegida la sinopsi podem assegurar que juguen amb el doble sentit d’haver perdut el paner. És per això que a na Miquel “se l’hi envà s’olla”, conclou Garau .

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button