Municipi

Colonya flexibilitzarà el pagament de les operacions creditícies

L'entitat financera té via lliure per comprar l'antiga fàbrica de Can Morató

El director general de Caixa Colonya, Biel Bauzá, es va reunir ahir per videoconferència amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, la consellera d’Afer Socials i Esports, Fina Santiago, i la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez. En aquesta trobada virtual les líders polítiques els hi van “demanar la màxima col·laboració, comprensió i esforç atesa la situació de crisi”. Per això, explica Bauzà, és necessari que mantinguin les línies de crèdit obertes i que facilitin la possibilit d’ajornar o reduir el pagament de les operacions creditícies. És a dir, que ajudin als particulars, a les empreses i als autònoms a fer front a les obligacions de pagar les hipoteques, els préstecs i els comptes de crèdit.

També se’ls hi va explicar que el Govern i l’ISBA han adoptat un paquet de mesures de fins a 50 milions d’euros. Pretenen donar liquiditat a les petites i mitjanes empreses perquè aquesta crisi no els hi suposi cap despesa.

https://www.facebook.com/sompollenca/videos/229792498167766/

Les oficines locals

L’únic canvi és que els dijous capvespre romandran tancades. Així mateix, el director general observa que l’afluència de persones a part de ser molt baixa, és innecessària. Avui en dia gairebé la totalitat de les transaccions es poden fer telemàticament. També reconeix que no és de vital importància treure efectiu dels caixers, ja que és permès pagar amb targeta a la majoria dels establiments que estan oberts al públic.

Colonya Caixa té via lliure per comprar Can Morató

Per posar-nos en context, és necessari tenir present que quan es vol adquirir un bé d’interès cultural o bé catalogat existeix el dret de tanteig i retracte. És a dir, les administracions competents tenen preferència a l’hora de comprar l’immoble. Llavors, quan Caixa Colonya va fer pública la seva intenció d’invertir amb Can Morató, tant el Govern de les Illes Balears com el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Pollença tenien uns dies per exercir dit dret. Ara bé, les tres van renunciar a fer-ne ús. Per tant, des de l’entitat financera pollencina tenen via lliure per comprar l’antiga fàbrica de teixits.

Pep Cifre, president de la societat bancària, ens explica que tot i aquest avantatge encara no hi podrien dur a terme les obres pertinents. Estan subjectes a què es modifiqui el pla general d’ordenació urbana de Pollença, però encara està en fase de tramitació. Aquesta sí que els hi permetrà fer-ne un ús administratiu. Quan totes les gestions estiguin aprovades, podran presentar el seu projecte i el Consell classificarà la fàbrica d’immoble d’interès general. Mentrestant, han iniciat un concurs públic per a l’elaboració del projecte de Can Morató. Cifre ha assegurat que hi han participat arquitectes de diferents despatxos.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button