EsportsMunicipi

El que hem de saber del coronavirus

Se suspenen els esdeveniments esportius amb una gran afluència de públic

Tot i que s’ha de mantenir la tranquil·litat davant el creixent nombre de persones amb coronavirus, des del Ministeri de Sanitat i l’IB-Salut recomanen una sèrie de mesures preventives per evitar el contagi. Entre d’altres, a les Illes Balears afecta els esdeveniments esportius. Des de la Conselleria d’Afers Socials i Esports demanen que els actes professionals es disputin sense públic i els no professionals amistosos o bé s’ajornin o se suspenguin. Al contrari, permeten que les competicions amb una finalitat classificatòria i amb presència internacional on s’hi espera poc públic, es desenvolupin sense restriccions.

Així mateix, des de les institucions fan una crida als clubs esportius perquè compleixin amb diversos requisits. Per exemple, que dipositin dispensadors de solució hidroalcohòlica a les àrees públiques, especialment a aquells espais on s’hi espera major acumulació de persones. També que s’assegurin que els treballadors tenen els estris de protecció necessaris, i que els saben utilitzar.

A diferència d’altres comunitats autònomes, a l’arxipèlag no s’han decretat mesures radicals. Tot i que s’aconsella evitar les conglomeracions multitudinàries.

Com prevenir el contagi?

  • Al tossir o esternudar, cobrir-se la boca i el nas amb el colze o amb un mocador
  • Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca
  • Rentar-se les mans freqüentment amb aigua i sabó o amb una solució alcohòlica
  • Evitar el contace estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria i mantenir-se a un metre de distància

A més a més de les mesures concretes, s’han suspès els vols directes des d’Espanya cap a Itàlia i la Xina. I es recomana que no es viatgi sense un motiu de pes.

Pel que fa a l’ús de les mascaretes, des del Ministeri de Sanitat asseguren que només és necessari que les utilitzin els afectats. Si la porta la població sana, no compleix cap funció real.

Què saber sobre el coronavirus
Font: Conselleria d’Afers Socials i Esports

Quins són els símptomes del coronavirus?

Des de les institucions competents també s’aconsella que si una persona té febre alta, tossina i sensació de falta d’aire demanin ajuda als professionals sanitaris. Ara bé, en cap cas els possibles contagiats per coronavirus han d’acudir als centres de salut. A les Illes Balears recomanen que telefonin al 061, on els atendran i indicaran les passes a seguir.

Font: Ministerio de Sanidad, Comsumo y Bienestar Social
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=868259213597089&id=100012390550800
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button