Eu MollMunicipi

El I Congrés Europeu d’Hidroaviació se celebra al Moll

L'objectiu de la convenció és crear la Federació Europea d'Hidroaviació

Dia 20 i 22 de març el Port de Pollença acollirà el I Congrés Europeu d’Hidroaviació que organitza la Fundació Aeronàutica Mallorquina. El seu president, Miquel Buades, explica que la convenció té un clar objectiu: crear la Federació Europea d’Hidraviació. Una associació internacional que aglutini “el tema dels hidroavions de tot Europa”, amb totes les àrees que aquests comporten.

La intenció inicial seria que la seu permanent se situii al Moll, pel que han demanat a l’Ajuntament que els hi habilitat un lloc perquè el seu desig pugui ser una realitat. Així mateix, donaran més visibilitat als hidroavions i garantiran la seva presència.

Presència de ponents internacionals

67 persones estan registrades com a ponents al I Congrés Europeu d’Hidroaviació, però el nombre podria incrementar pel fet que tenen fins dia 19 per “apuntar-se”. Aquests arribaran des de Bèlgica, França, Angalaterra, Suïssa, Alemanya, Portugal i Suècia. També ho faran des d’Itàlia, però aquí existeix la possibilitat que intervinguin per videoconferència i així evitar problemes.

Entre ells, destaquen el cap de seguretat de Malta i dos tècnics de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria. Són persones amb “unes opinions sobre la hidroaviació molt vàlides”, assegura el president de la Federació Aeronàutica Mallorquina.

Per què al Port de Pollença?

Buades també ha posat de manifest que amb el congrés pretenen donar a conèixer el Port de Pollença. Que és per aquest motiu que l’han organitzat “al març, que encara no és temporada turística”.

Ha defensat la presència ja tradicional dels hidravions al municipi. “Sempre han estat lligats”, recorda nostàlgic. Ara bé, que vulguin potenciar la hidraviació no significa, en cap cas, que vulguin convertir el Moll en un gran aeroport.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button