Eu MollMunicipi

Retiren l’alga que embossava el canal de La Gola

El tap que havia format era molt perjudicial per a la biodiversitat de la zona humida del Moll

Amb el temporal ‘Gloria‘ es va acumular una gran quantitat d’alga dins La Gola, la que feia de tap i impedia que l’aigua del mar entràs a la zona humida per oxigenar-la. És per això, que avui dematí han obert un canal a l’alçada del pont perquè aquesta es pugui regenerar. També per garantir la vida de totes les espècies que habiten aquest espai.

Segons ens ha pogut explicar el regidor de serveis, Andrés Nevado, això era un gran perill per a la biodiversitat de La Gola. Els éssers vius, especialment els peixos, que hi habiten veien alterat l’ecosistema al qual estaven acostumats. Així mateix, diverses partícules que s’hi troben no es podien regenerar. El conjunt de tot plegat podria haver suposat conseqüències nefastes a llarg termini. Algunes de les quals ja eren notòries, com ara la presència més gran de moscards o la mala olor que en derivava.

Nevado ha volgut remarcar que no han actuat abans per temes burocràtics. La Demarcació de Costes era l’administració competent que havia de donar el vistiplau per poder realitzar aquestes maniobres. Una vegada els hi ha concedit el permís, des de l’àrea de serveis de l’Ajuntament de Pollença han procedit a retirar l’alga en qüestió.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button